Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Započelo testiranje za djelatnike KBC-a Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.10.2021. 13:01 
Naslov:  Započelo testiranje za djelatnike KBC-a Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, od sutra (ponedjeljak) u sustavu socijalne skrbi i u zdravstvu obvezne su Covid potvrde.

Za 350 osoba KBC-a Osijek koje nemaju EU digitalne ili druge potvrde danas je organizirano testiranje koje će se provoditi dva puta tjedno, izvještava Radio Osijek.

Testiranje je organizirano na preporuku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da djelatnici dođu u trenucima kada nisu raspoređeni na radnom mjestu, dakle kada se ne oduzima normalno vrijeme pružanja zdravstvene usluge i na taj način neće doći do interferencije sa zdravstvenom zaštitom koju je KBC Osijek obavezan pružiti bolesnicima koji su hospitalizirani.

Prema riječima voditelja Zavoda za kliničku mikrobiologiju i bolničke infekcije Domagoja Drenjančevića, svi su djelatnici podijeljeni u skupine i testiraju se prema predviđenom rasporedu. Sukladno veličini klinika, raspoređeni su u razmacima od pola sata. Više klinika ide odjednom s obzirom da je relativno malen broj zaposlenika. Vrijeme predviđeno za uzorkovanje je oko tri sata.

Morate uzeti u obzir da Klinički bolnički centar broj više od 3.000 zaposlenih osoba, stoga ova brojka i nije tako velika i sama populacija cijepljenih zaposlenika je blizu 80 posto. Bilo bi naravno dobro da ovoga nema jer ipak, na neki način, interferira s našim normalnim svakodnevnim radom, osim toga to je i dodatno opterećenje ali možemo to uspješno amortizirati bez nekakvih tereta za svakodnevni rad”, rekao je Drenjančević.

Drenjančević je dodao kako je obveza da se djelatnici bez COVID potvrde testiraju dva puta tjedno, pa je to organizirano na način da će ljudi moći dolaziti nedjeljom i srijedom u posebnom terminu koji je rezerviran za zaposlenike kako ne bi bile zakinute osobe kojima pužaju uslugu, osobito oni koji trebaju hospitalizaciju ili koji su akutno bolesni.

Drenjančević je rekao i kako prvi dan testiranja prilično dobro funkcionira od samoga jutra i ne vidi razloga da ne bude do kraja dana sve uspješno. A što se tiče onih koji odbiju testiranje, dodaje: “Ako netko odbije test to je njegovo apsolutno pravo samo, sukladno Odluci, on u tom trenutku ne može biti prisutan na radnom mjestu”.


Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: