Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek: Noć knjige [2021.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
knjižnica grafos
Offline
Ukupno postova: 8
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.04.2021. 14:02 
Naslov:  Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek: Noć knjige [2021.]
23.04.2021. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Noć knjige u petak, 23. travnja 2021. obilježit će i Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek.

Čitanje povećava emotivnu inteligenciju i toleranciju, razvija samosvijest, samopouzdanje i vrijednosti koje nisu uvijek mjerljive, vidljive, ali su dugoročno važne za kvalitetu života pojedinca i opće dobro zajednice. A sada nam je, u ovom ludom vremenu društvenih i intimnih kriza, više nego ikada potrebna ljekovita moć knjiga i čitanja.

Nažalost, i ove su godine program morali prilagoditi epidemiološkim mjerama pa se nećemo moći družiti uživo. Međutim, za studente i djelatnike GRAFOS-a Knjižnični je odbor pripremio nekoliko aktivnosti u kojima mogu sudjelovati, a snimljen je i video koji će biti javno dostupan svima koji vole poeziju i romantične ljubavne priče.

PROGRAM:

1. Preporuči knjigu
U Godini čitanja pozivamo studente i djelatnike GRAFOS-a da jedni drugima preporuče knjigu koja ih je oduševila, zaokupila, promijenila ili samo dobro zabavila i opustila.
Prikupljat ćemo preporuke do četvrtka, 22. travnja i na kraju objaviti listu knjiga koje su ostavile trag, probudile emocije ili nas potaknule na razmišljanje.

2. I riječ pričom postade
Storytelling ili pričanje priča je nešto što svi radimo cijeli život.
Pokušajmo zajedno napisati priču. Na ploču u Legere klubu napisali smo naslov i prvu rečenicu, tek kao početni impuls. Daljnji tijek priče određujete sami – tko želi i ima ideju, neka dopiše sljedeću rečenicu, netko drugi sljedeću i tako dok ne privedemo priču kraju.

3. Terapija stihom - video poezije i glazbe
Premda su mnogi pjesnici svoje najpoznatije pjesme sastavili na vrhuncu očaja (ili možda baš zato), dokazano je da čitanje i pisanje poezije ima terapijski učinak, pozitivno djeluje na psihu, smanjuje stres i pomaže u izražavanju osjećaja.

Predstavljamo vam stoga našu Knjigušku, “pripovjedačicu, ljekovitih priča krojačicu, iscjeliteljicu staroga kova što za svaku boljku nudi čarobna slova!“ Knjiguška ima posebnu poslasticu za sve romantičare – ljubavne priče velikih ruskih pjesnika Konstantina Simonova i Sergeja Jesenjina i prekrasne stihove koje su posvetili svojim muzama i time ostavili trag u vječnosti.

U videu sudjeluju studenti Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka. Beskrajno smo zahvalni na suradnji i njima i njihovim mentorima, magistri Seleni Andrić i maestru Mladenu Tutavcu, koji je uz to i snimio i montirao video.

Video će biti dostupan javno na Facebook stranici knjižnice GRAFOS-a i na YouTube kanalu Građevinskog i arhitektonskog fakulteta Osijek.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: