Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Novo parkiralište na južnom ulazu u Centralno groblje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.03.2021. 13:18 
Naslov:  Novo parkiralište na južnom ulazu u Centralno groblje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, sredinom veljače započeo je s radom osječki krematorij na Centralnom groblju.

Da je krematorij u Osijeku doista bio potreban, pokazuju brojke dogovorenih kremacija u prošlom tjednu. Prema riječima direktora Ukopa Hrvoja Ostričkog, od ukupnog broja pogreba devet ih se odnosilo na kremacije što je vrlo zadovoljavajuće, piše Glas Slavonije.

Cijena kremiranja u Osijeku iznosi 3435 kuna. No, tu su i ostali troškovi vezani uz polaganje urne jer polaganje u kolumbarij, odnosno zakup kolumbarija može dosezati i do 12.200 kuna. To je cijena za najnovije kolumbarije predviđene za šest do osam urni. Sva su ostala mjesta na ranije sagrađenim kolumbarijima zauzeta. Oni građani koji imaju grobnicu, urnu mogu položiti ondje.

Također, na južnoj strani Centralnog groblja radi se na parceliranju zemljišta gdje će se moći položiti urne, i to na dva načina. U jednom će dijelu građani moći zakupiti određenu kvadraturu prostora i ondje položiti više urni, od četiri do šest. Iznad tih grobnih mjesta Ukop predviđa sadnju stabla japanske trešnje, a na drugom mjestu bit će omogućen tzv. američki stil pogreba. To znači da će ondje urne biti položene u kasete, a iznad njih će biti posađena trava te vodoravno položena ploča s imenom.

Na južnom dijelu Centralnog groblja u tijeku je gradnja parkirališta i kolnog ulaza kako bi se od strane Brijesta moglo parkirati i tako izbjeći prolazak kroz cijelo groblje. Radovi na parkiralištu na južnoj strani trebali bi biti gotovi do kraja ožujka. Istovremeno, postojeće se parkiralište na sjevernoj strani širi prema Vinkovačkoj ulici.

Također, na južnoj strani groblja bit će postavljena i kosturnica za posmrtne ostatke iskopane u arheološkim istraživanjima. Uz kosturnicu, ondje će se postaviti i pano sa svim potrebnim podacima, a kako se kosturnica bude punila, podaci će se ažurirati.

Za sada se kolumbariji rade samo na Centralnom groblju no, bude li potrebe, oni se mogu postaviti i na ostalim većim grobljima u gradu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: