Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Inspekcijski nadzor nije utvrdio nepravilnosti u slučaju eutanazirane lavice u osječkom ZOO vrtu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.01.2021. 16:51 
Naslov:  Inspekcijski nadzor nije utvrdio nepravilnosti u slučaju eutanazirane lavice u osječkom ZOO vrtu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Inspekcijski nadzor Državnog inspektorata RH proveo je 15. siječnja 2021. godine u Zoološkom vrtu Osijek nadzor temeljem prijave Udruge Prijatelji životinja.

Podsjetimo, Udruga Prijatelji životinja podnijela je kaznenu prijavu nadležnom Državnom inspektoratu zbog nemara. Riječ je o slučaju 14-godišnje lavice koja je jesenas eutanazirana na prijedlog stručnih službi i ovlaštenog veterinara nakon operacije kojom prigodom je pretrpjela parezu desne stražnje noge kao posljedicu stavljanja u anesteziju. Zbog senzacije trnaca u stražnjoj nozi lavica se počela samoozlijeđivati i tijekom nekoliko tjedana pojela si je trećinu stopala te je odlučeno da se ona eutanazira.

Nadzor Državnog inspektorata RH zaključio je kako tijekom neposrednog zapažanja u Zoološkom vrtu Osijek i provjerom službene dokumentacije nisu pronađene bitne nesukladnosti te u skladu s navedenim prestaje bilo kakvo daljnje postupanje u konkretnom predmetu.

Inspekcijom je utvrđeno kako je uvidom u medicinsku dokumentaciju utvrđeno kako su liječenje i terapija koji su se primjenjivali na ženki lava obavljeni u skladu s pravilima veterinarske struke.

Osim toga, daje se nedvosmisleno mišljenje kako su pritužbe određenog dijela javnosti u potpunosti neutemeljene te se u zaključku mišljenja Državnog inspektorata RH eksplicitno postavlja pitanje svrhe i namjere prijave koja je utemeljena na netočnim i, u nekim medijima, jednostranim izvještajima čija je istinoljubivost upitna, a na čijim temeljima je Udruga Prijatelji životinja bazirala svoja medijska priopćenja i na koncu odbačenu prijavu Državnom inpektoratu RH“, navodi se u dopisu iz ureda Voditelja komunikacija osječkog Unikoma.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: