Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Mup apelira: Suzdržite se od korištenja pirotehnike!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.12.2020. 17:55 
Naslov:  Mup apelira: Suzdržite se od korištenja pirotehnike!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kao i svake godine, početkom prosinca 'ljubitelji' petardi i ostale pirotehnike došli su na svoje. Već nekoliko dana gradom odjekuju petarde, odnosno eksplozije.

Brojni stanovnici Osijeka negoduju i apeliraju da zabrana korištenja stupi na snagu odmah, a ne nakon Nove godine.

Podsjetimo, 18. prosinca prihvaćena je odluka o zabrani petardi, koja stupa na snagu 2. siječnja iduće godine. Kako smo već pisali, Udruga Prijatelji životinja, koja je godinama intenzivno lobirala za zabranu petardi, pozdravila je današnje izglasavanje Konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja. Na drugom čitanju saborski zastupnici jednoglasno su podržali zabranu petardi i redenika kategorija F2 i F3. Nažalost, nisu prihvaćeni amandmani zastupnika Davora Dretara i Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka da se uporaba ostale bučne pirotehnike iz tih kategorija dopusti samo u razdoblju od 31. prosinca do 1. siječnja.

No, s obzirom na situaciju i potres koji je jučer zatresao cijelu Hrvatsku, iz Policije apeliraju da se u ovo vrijeme suzdržite od korištenja pirotehnike.

- Zbog učestalih podrhtavanja tla, ljudskih stradavanja i materijalnih šteta svi smo suočeni sa strahom i neizvjesnošću. Prasak i buka pirotehnike dodatno negativno utječu na psihičko stanje svih – Suzdržite se od korištenja pirotehnike! Pomozite i na ovaj način! - objavili su na svojoj Twitter stranici.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: