Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Stigla prva pojačanja u NK Osijek: Mario Jurčević i Jose Antonio Caro

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.09.2020. 8:36 
Naslov:  Stigla prva pojačanja u NK Osijek: Mario Jurčević i Jose Antonio Caro
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako je najavio na svom predstavljanju u subotu, novi trener NK Osijek Nenad Bjelica odmah je započeo s dovođenjem pojačanja koja će osječke bijelo-plave učiniti konkurentnijima u borbi za vrh tablice.

U klupsku svlačionicu tako su stigla i neka nova lica. Ljubljančanin Mario Jurčević (1995.) u Gradski vrt je stigao iz Olimpije, a igra na poziciji lijevog bočnog. Trenutna vrijednost na Transfermarktu mu je 500.000 eura, a kod nas je stigao kao slobodan igrač jer mu je ugovor istekao ovog ljeta. Osijek je potpisao s Jurčevićem trogodišnji ugovor, a Bjelica je o njemu rekao: „Mario će sigurno unaprijediti kvalitetu naše momčadi, riječ je o vrlo dobrom igraču i u kombinatorici i što se tiče centaršuta, a nije upitan ni karakter. Dobili smo puno pozitivnih informacija o njemu i odlučili smo ga angažirati“.

Jurčeviću je NK Osijek prvi klub izvan Slovenije, nema jezičnu barijeru u sporazumijevanju, a i brzo je ušao u trenažni proces. Obraćajući se novinarima rekao je kako je prezadovoljan što je postao novi igrač Osijeka, lijepo je prihvaćen od suigrača i trenera i očekuje da će klub ostvariti dobre rezultate.

Osijeku je pristupio i 27-godišnji stoper Jose Antonio Caro (1993.). Španjolac dolazi iz Albacetea, a prethodno je nastupao za Betis, Elche i Cordobu. Slobodan je od kolovoza ove godine, a Bjelica je procijenio da Caro svojom kvalitetom i iskustvom može pomoći Osječanima u obrambenoj liniji. Procijenjena vrijednost na Transfermarktu mu je 400.000 eura.

Isto što sam rekao i za Marija, kada se zainteresiramo za nekog igrača onda provjerimo i sve o njemu, a svi su odgovori za Caru u tom smislu bili pozitivni. Agresivan je, dobar u skoku, dakle u prekidima, kvalitetan po svim zapažanjima. Bio je slobodan na tržištu, može nam sigurno pomoći, a htjeli smo pouzdanog stopera ukoliko bismo se odlučili za prodaju Škorića ili Majstorovića“, rekao je Bjelica na Španjolčevu predstavljanju.

Caro je prvi put igrački napustio Španjolsku i, kako je rekao, spreman je za nove izazove u karijeri: „Prvi su mi dojmovi vrlo dobri! Kada mi se ukazala prilika i ova ponuda Osijeka nisam puno razmišljao, nego sam je odlučio prihvatiti kao jedno novo iskustvo u drugoj državi. Prilagodbu će mi olakšati suigrači koji govore španjolski, kao i trener, ali želim učiti i hrvatski! Znam za HNL, iako nisam u karijeri igrao s Hrvatima, a poznato mi je i da ljudi ovdje jako vole nogomet, kao i kod mene u Španjolskoj“.

Bjelica je, odgovarajući na pitanja novinara, potvrdio da je Osijek zainteresiran za slovenskog reprezentativca Damjana Bohara koji igra na poziciji lijevog krila.

Pregovori s njegovim klubom (Zaglebie, Poljska) još su uvijek u tijeku. Dodao je kako je atmosfera na treninzima sjajna i da će momčad spremna dočekati subotnji ogled s Rijekom. Pohvalio je i angažman Miereza koji će u subotu konkurirati za početnu jedanaestoricu.

Na pitanje što će biti s bivšim trenerom NK Osijek Ivicom Kuleševićem, Bjelica je potvrdio kako Kula ostaje u klubu i pomagat će mu u dijelu posla koji se tiče Bjeličine uloge sportskog direktora. Bjelica je iskoristio priliku zahvaliti se Alenu Petroviću s kojim se klub sporazumno rastao: „Ostvario je odlične rezultate u svom djelokrugu posla. Rekordnim transferima omogućio je klubu još uspješnije financijsko poslovanje što je također vrlo bitno. Sve je prošlo vrlo korektno“, zaključio je Bjelica.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: