Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kasne radovi na Pješačkom mostu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.09.2020. 13:49 
Naslov:  Kasne radovi na Pješačkom mostu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kao što smo već pisali, početkom kolovoza Pješački most bio je na nekoliko dana zatvoren zbog pripremnih radova. Tijekom radova su s mosta uklonjeni lokoti ljubavi, a potom i dio ukrasne rasvjete.

Iako je iz gradske uprave najavljeno da će radovi početi 7. rujna, to se nije dogodilo. Prema pisanju Glasa Slavonije početak radova kasni zbog kašnjenja u proizvodnji elemenata vješaljki (takozvanih udica) koji se proizvode u tvrtki DIV Grupa.

- U skladu s projektnom dokumentacijom, svi se priključni elementi između glavne užadi i vješaljki zamjenjuju novima. Priključni se elementi mijenjaju jedan po jedan. Za zamjenu elementa potrebno je otpustiti dvije vješaljke koje su pridržane priključnim elementom koji se mijenja. Otpuštanje vješaljki obavlja se preko dodatnih sajli i sustava za napinjanje, koji se učvršćuje na glavno uže i sidri se kroz donji priključni element odgovarajuće vješaljke. Za potrebe izvođenja radova nužno je bilo napraviti izmjeru na licu mjesta i testiranje sustava za napinjanje, što se radilo na gradilištu od 4. do 7. kolovoza. Također, bilo je potrebno provjeriti mogućnost korištenja podiznih platformi kako bi se olakšali i ubrzali radovi - rekao je direktor samoborske tvrtke MAR d.o.o. Gorki Bratim za Glas Slavonije.

Podsjetimo, obnova mosta bit će u tri faze i trajat će tri godine. S obzirom da će se raditi u fazama most neće biti stalno zatvoren tijekom tri godine trajanja radova. No, u prvoj fazi, koja bi trebala trajati 90 dana, most će ipak biti zatvoren za promet pješaka obzirom da obuhvaća radove na čeličnoj konstrukciji. Cijena dugoočekivanje obnove je 13.066.910 kn s PDV-om.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.09.2020. 22:45 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jest, tako je to kad su im zadali tako kratak rok od samo tri godine. Da je bar jedno deset godina onda bi se moglo lakše, a ovako žurba, pa je logično da se i malo zakasni, godinu, dvije.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Minimax
Offline
Ukupno postova: 14
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.09.2020. 10:00 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ja sam tako ponosan kad vidim koliko stručnjaka za mostove grad Osijek ima, svi se razumiju u projektnu dokumentaciju, priključne elemente, užad, sidrenje, rokove izvođenja. Grad stručnjaka, to na kavama samo o mostu priča...evo da nema obnove mosta ja ne znam o čemu bi Glas Slavonije pisao, propali bi, ovu temu siluju pa cca mjesec dana.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 09.09.2020. 20:18 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Minimax prijatelju ako si mislio na mene poslušaj ovo:
"...Viseći pješački most izgrađen je 1980. godine i to u svega 3 mjeseca, te je odmah postao simbol grada kao jedini gradski pješački most visok 35m i širok 6m, kao stari gradski mostovi..." [izvor:SiB.hr]
Ne treba uvijek biti stručnjak da bi se nešto zaključilo. Nekad je dovoljan i zdrav razum.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: