Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tri novopozitivne osobe u OBŽ: Odgovorno ponašanje nužno je na svim okupljanjima građana

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65433
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.08.2020. 10:59 
Naslov:  Tri novopozitivne osobe u OBŽ: Odgovorno ponašanje nužno je na svim okupljanjima građana
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Članovi Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije na danas (12. kolovoza 2020. godine) održanoj sjednici razmatrali su aktualne informacije u vezi sprječavanja širenja i suzbijanja bolesti COVID-19, a posebna pozornost usmjerena je na najavljena događanja tijekom narednog vikenda. Naime, u Osijeku se održava festival Pannonian Challenge s oko 200 natjecatelja iz cijele Europe te nogometna utakmica NK Osijek - NK Slaven Belupo, u Belišću će biti vaterpolski turnir, a blagdan Velike Gospe obilježava u svetištima u Dragotinu, Popovcu i Aljmašu gdje se očekuje najviše, čak više desetina tisuća osoba.

Županijski stožer ponovno upozorava organizatore tih događanja i posjetitelje da je opasnost od koronavirusa i dalje izrazita te je na takvim okupljanjima nužno poštivati sve epidemiološke mjere kako bi se zaštitilo svoje i zdravlje drugih osoba.

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 180 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus. Dvije novooboljele osobe iz Osijeka, a jedna iz Čepina, svi su mlađe dobi (41, 27 i 22 godine), a simptome oboljenja su dobili nakon povratka s ljetovanja na Jadranu, srećom i dalje svi imaju blage simptome.

Ukupan broj oboljelih od pojave epidemije koronavirusa na području Osječko-baranjske županije sada je ukupno 636 osoba, s tim da je 556 do sada izliječeno.

U KBC-u Osijek je trenutno hospitalizirano 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a od jučer su ponovno tri pacijenata na respiratoru.

Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za devet novih kontakata oboljelih, pa je trenutno u samoizolaciji ukupno 161 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata dobila jednu dojava građana o kršenju samoizolacije, što se prilikom provjere pokazalo točnim, a riječ je osobi iz Osijeka. U 11 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Inspektori i službenici civilne zaštite jučer su obavili 31 nadzor provođenja propisanih epidemioloških mjera, i to najviše (9) u prodavaonicama i trgovinama te osam nadzora ugostiteljskih objekata. Ostali nadzori odnose se na pekarnice (4), upravne službe (4), trgovačke centre (3), tržnice (2) i jednu ljekarnu. Zbog nepoštivanja pravila o držanju fizičkog razmaka i pravila o higijeni u dva nadzora izrekli su usmena upozorenja. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: