Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zatvoren pješački most!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65677
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.08.2020. 21:19 
Naslov:  Zatvoren pješački most!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Brojne Osječane ovih je dana neugodno iznenadio prizor pješačkog mosta koji je bio ograđen i zatvoren za prijelaz s jedne na drugu stranu Drave.

Pješački most je najbrži način da se iz centra grada stigne do popularne osječke Kopike ili ZOO vrta, no kada je on zatvoren građani nemaju drugih opcija nego uputiti se istočno prema cestovnom mostu ili zapadno prema kompi, što je u oba slučaja „tri dana jahanja“.

Ono što je u cijeloj ovoj priči neobično jest to što iz gradske uprave nije stigla nikakva najava da će do zatvaranja mosta doći ovako rano.

Zatvaranje pješačkog mosta vezano je uz njegovu obnovu, o čemu smo pisali prošlog mjeseca. Rekonstrukcija mosta trebala je započeti krajem kolovoza nakon što se održi osječki noćni polumaraton Sunset Run 2020 koji je na rasporedu 22. kolovoza, a čija trasa ide preko pješačkog mosta.

U međuvremenu su započeli i pripremni radovi pa su tako s mosta uklonjeni lokoti ljubavi, a potom i ukrasna rasvjeta, međutim nije bilo nikakve najave iz Grada da će most biti zatvoren za pješake tako brzo.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota, najavljujući radove, istaknuo je kako će oni ići u fazama, što znači da most neće biti stalno zatvoren tijekom tri godine trajanja radova. No, u prvoj fazi, koja bi trebala trajati 90 dana, most će ipak biti zatvoren za promet pješaka obzirom da obuhvaća radove na čeličnoj konstrukciji.







Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 06.08.2020. 23:41 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Radovi će trajati 3 godine?? Pa manje je vremena trebalo da se most sagradi.
A i Kopiku su zbog radova zatvorili pred kupališnu sezonu, a od radova ni R. A sjećamo li se isto tako da su i tuševe radili usred kupališne sezone. Što bi Plenković rekao, pa nismo baš najgori, pogledajte Afriku.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: