Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[6.8.2020.] Zatvoren pješački most!


[21.07.2020.] U posljednje vrijeme sve je više građana upozoravalo gradsku upravu na oštećenja na Pješačkom mostu, ona manja ali i ona ozbiljnija koja dovode u pitanje sigurnost pješaka i biciklista, izvještava Slavonska televizija.

No, postavljena skela daje naslutiti kako radovi uskoro započinju. Još ovog mjeseca počet će pripremni radovi, a uslijedit će radovi na armiranobetonskoj konstrukciji, čeličnoj konstrukciji, na upornjacima, kao i oni ostali.

Najprije će se mijenjati gornji priključni elementi, odnosno hvataljke za koju su pričvršćena čelična užad, njih ukupno 102. Mijenjat će se 100 metara vješaljki i dodati antikorozivna zaštita, a most će doživjeti temeljito čišćenje i sanaciju upornjaka. 50 armirano betonskih ploča presvučenih asfaltom uklonit će se, zamijeniti ili samo očistiti.

Ukupni troškovi sanacije Pješačkog mosta iznose 16,3 milijuna kuna s PDV-om. Prva faza koštat će nešto više od 3 milijuna kuna, a predviđeno trajanje je 90 dana. Očekuje se da će kompletna obnova mosta biti gotova do kraja godine.

Inače, most je već doživio dva veća zahvata, 1993. i 2007. godine, no ne u obimu u kome se to sada najavljuje.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Dubravka Kovačević


 Stranica prilagođena ispisu
07-21-2020 06:56:57 pm :: akoide
Vidiš ti kako mi imamo pametne građane. Oni neprekidno bdiju nad mostom i sa velike udaljenosti precizno procjenjuju stanje hvataljki, nepogrešivo procjenjuju stanje čelične užadi i konstrukcije i dojavljuju gradskoj upravi. Ova promptno reagira i troškovnik je tu.
Djevojke same u stanu!...
Vidoviti Emanuel, tali...
Kvalitetne poduke iz ...
Povoljno se prodaje vi...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:118

Registrirani online (1): mata


Objektiv031

Zlatna greda