Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Unatoč korona krizi, OBŽ će realizirati sve planirane projekte

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.06.2020. 18:17 
Naslov:  Unatoč korona krizi, OBŽ će realizirati sve planirane projekte
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U dvorani Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku danas je održana 30. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

Uoči radnog dijela sjednice projiciran je kraći film o najvažnijim događanjima i rezultatima u proteklih godinu dana; od intervencije županije u vrijeme lanjske najezde komaraca preko stanja kapitalnih projekata do prevladavanja krizne situacije s pojavom koronavirausa.

Uz čestitku povodom Dana Županije, župan Ivan Anušić je svim građanima zahvalio na odgovornom ponašanju, kvalitetnom radu i svjesnosti u protekla tri mjeseca. „Uspjeli smo prevladati krizu uz minimalan broj zaraženih. Ni jedan zdravstveni sustav nije pokleknuo, što smo gledali diljem svijeta. Osječko-baranjska županije ima tri doma za starije i nemoćne s više od 800 korisnika, a uspjeli smo ih zaštititi, baš kao i KBC Osijek i Opću županijsku bolnicu Našice. Dokazali smo da u kriznim situacijama i visokim izazovima možemo napraviti posao koji se od nas očekuje i koji je naš zadatak“, izjavio je župan.



Anušić je dodao kako je pandemija virusa COVID-19 napravila ogromne probleme u Osječko-baranjskoj županiji gdje je nezaposlenost povećana za 7,7%, oko 3.500 obrtnika i poduzetnika s 15.000 radnika koji rade u tim sustavima koristilo je potpore RH, a za 20-ak posto smanjen je prihod Proračuna Osječko - baranjske županije od poreza na dohodak. „Sve je stalo tri mjeseca, no sada se postupno vraća u normalu, ali trebat će vremena da se oporavimo i krenemo u potrebnom smjeru“, istaknuo je župan.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine bilo je 14 točaka, a posebnu pozornost vijećnika dobio je Prijedlog Odluke o pripajanju domova zdravlja u Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Đakovu, Našicama i Valpovu Domu zdravlja Osijek i promjeni naziva Doma zdravlja Osijek u Dom zdravlja Osječko-baranjske županije koji je usvojen s 40 glasova za i dva suzdržana.

Razgovaralo se i o pomoći OBŽ-a za 4000 sezonaca koji su tijekom ljetnih mjeseci radili u turizmu, a sada će, zbog posljedica korona krize, u velikom broju ostati kod kuće i bez prihoda. Župan je najavio da će se već sutra održati pripremni sastanak na kojem će se razmotriti problematika sezonaca jer se na njih ne odnosi ni jedna kategorija pomoći.

Što se tiče realizacije projekata I. gimnazije u Osijeku, podvožnjaka na ulazu u Osijek iz smjera Čepina te izlaska Centra za socijalni rad iz prostora Doma za starije i nemoćne u Đakovu, Anušić je izvijestio kako je građevinska dozvola za I. gimnaziju izdana, a za početak gradnje je potrebno da Grad Osijek ispuni svoje obveze u vezi izgradnje pristupne ceste i izmještenja cjevovoda pitke vode. Odgovor Grada čeka se i za izgradnju podvožnjaka u Osijeku. Od resornog ministarstva zatražit će se ubrzanje postupka iseljenja Centra za socijalni rad, a potom će đakovački Dom za starije i nemoćne povećati kapacitet za 20-ak korisnika.

Na pitanje priprema li Županija nove konkretne mjere za pomoć gospodarstvu, Anušić je odgovorio kako je Županija već donijela četiri mjere pomoći gospodarstvu, a novu priprema u skladu sa specifičnostima ovog područja i određivanjem gdje i komu je pomoć najpotrebnija.

Na pitanje hoće li se nastaviti veliki razvojni projekti, Anušić je odgovorio kako će se svi ključni projekti nastaviti, od nastavka radnje koridora 5C koji će se raditi još najmanje dvije godine, do terminala rasutih tereta, pristaništa za kruzere, gradnje nove Prve gimnazije kao i podvožnjaka u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića. Sredstva će se osigurati kroz fondove EU, dio će financirati Vlada RH, dio Županija iz vlastitih sredstva, a dio iz kreditnog zaduženja „Niti jedan od ključnih projekata Osječko-baranjske županije neće se zaustaviti niti ćemo ga staviti sa strane. Realizirat ćemo sve planirane projekte“, zaključio je župan.



Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
meandarOs
Offline
Ukupno postova: 184
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 03.06.2020. 15:59 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

čini mi se da svi ti projekti kada se zbroje a dani su projektantima bez natječaja imaju sumu preko 2 mil kn pa je transparent malo zakasnio trebalo se to prije osvijestiti državno odvjetništvo... ali pogledajte pa ocijenite i vi. mogli su postaviti zlatne police i pult u apateci!!
lp



ljekrna Srce zupan0.jpg
 Opis:
da zlatni pult i zlatne police u apateci
i sve to zupan nazove a onda dotični donira pola za kampanju za izbore., lepo fino i pošteno ! nema tu ispod pulta sve na zlatnom pultu
 Veličina:  3.29 MB
 Pogledano:  10 put(a)

ljekrna Srce zupan0.jpg



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: