Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Epidemija koronavirusa značajno je utjecala na porast broja nezaposlenih u Regionalnom uredu Zavoda za zapošljavanje u Osijeku gdje je krajem travnja evidentirano 17.966 nezaposlenih što je povećanje za 7,7% ili oko 1300 osoba više nego u istom razdoblju lani.

Od 20. ožujka kada su na snagu stupile mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite o zatvaranju velikog dijela djelatnosti pa do kraja svibnja nezaposlenost se povećala za više od 7%.

Porast broja nezaposlenih u tom razdoblju je manji nego što smo na početku očekivali da će biti“, rekao je predstojnik Regionalnog ureda Ivan Ravlić dodavši kako su vladine mjere potpore za očuvanje radnih mjesta bile pravovremene što govori i podatak da je velik broj poslodavaca koji je svojim radnicima uručio otkaz, iste zaposlenike uskoro vratio na posao jer im je kroz potpore osiguran minimalni osobni dohodak.

Područna služba u Osijeku u samom početku je zaprimila oko 4.000 zahtjeva poslodavaca za potporom čime je obuhvaćeno 23.000 zaposlenika, a za isplatu u travnju se javilo 5.000 poslodavaca za isplatu plaće za 27. radnika. „Sve druge mjere poput prekvalifikacija, samozapošljavanja, stručnog usavršavanja i drugih u tom razdoblju bile su stavljene u stanje mirovanja, no uskoro će se ponovno pokrenuti“, dodao je Ravlić.

Dobra je vijest da će i dio sezonaca koji je svake godine odlazio raditi od proljeća do kraja ljeta na Jadran ipak pronaći sezonski posao u hotelijerstvu i turizmu. Podsjetimo, prošle godine s evidencije Regionalnog ureda u Osijeku na sezonski posao duž obale otišlo je oko 2.000 sezonaca, a ove se godine očekivao i veći broj. „Ipak, pristižu zahjtevi poslodavaca s Jadrana, tako da počinje popuna radnih mjesta u manjim turistički objektima, a od 15. lipnja sezonci će pronaći radno mjesto i u većim hotelskim kućama i ugostiteljskim objektima koji će otvoriti svoje kapacitete“, zaključio je Ravlić.Tekst: Radio Osijek
Foto: Ana Tadić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
06-02-2020 01:30:40 pm :: meandarOs
--Taj broj JE VEĆI NISU UPISANI ISELJENI ---krajem travnja evidentirano 17.966 nezaposlenih što je povećanje za 7,7%

UNATRAG 4 MJ ISELJENO PREKO 3000 PORODICA SELA SU PRAZNA U OKOLICI OSIJEKA ŽUPAN POGODUJE ISELJAVANJU VIDI FOTOGRAFIJU ISPRED ŽUPANIJE!!

Školska knjiga , Zagr...
Nemačke ovčarke, dve ž...
U ponudi štenci ENGLES...
Na prodaju stenci Belg...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:166

Registrirani online (1): PreacheR


Objektiv031

Kohorta

Propustili ste? Pogledajte!