Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ekonomski fakultet Osijek: Poziv na sudjelovanje u istraživačkim studijama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65693
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.04.2020. 19:37 
Naslov:  Ekonomski fakultet Osijek: Poziv na sudjelovanje u istraživačkim studijama
30.04.2020. 19:37
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U vrijeme planetarnog distanciranja studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku upozoravaju kako je važno razmjenjivati stajališta i iskustva te pozivaju na statističko povezivanje. Riječ je o rezultatu nastavnog procesa iz kvantitativnih kolegija Ekonomskog fakulteta u Osijeku koji se među prvim sastavnicama osječkog Sveučilišta prilagodio nastavi na daljinu. Tako su kolegiji na diplomskom studiju Statistička analiza poslovnih podataka i Statističke metode u istraživanju tržišta projektne zadatke studenata usmjerili na istraživački rad kojim bi se prikupila stajališta, a nakon statističkih analiza i doznale preokupacije građana Republike Hrvatske u doba izmijenjena načina života.

Predmetni nastavnici Jasna Horvat i Josipa Mijoč ističu kako uspješno poučavaju na daljinu jer u kvantitativnoj statističkoj analizi rabe statistički program IBM SPSS Statistics. Izravnim dijeljenjem zaslona računala sa studentima, profesorice ostvaruju visoku uključenost studenata u nastavni proces što potvrđuju i istraživanja koja su upravo u tijeku.

Posvećenost studenata zahtjevnom praktičnom radu potvrđuje i javni poziv na sudjelovanje u istraživanjima. Riječ je o pet istraživačkih studija uspostavljenih u proteklih pet tjedna online nastave, a oglašenih na mrežnom mjestu kreativna-riznica.com/istrazivacke-studije/. Poveznicu na svaku studiju prati naziv, opis osoba kojima je namijenjena, procijenjeno vrijeme trajanja ispunjavanja upitnika, poveznica za pristupanje upitniku i napomena kako je prikupljanje stajališta ispitanika otvoreno do konca travnja - 30. travnja 2020.

Studentima je potrebna pomoć u prikupljanju podataka te pozivaju građane da se odazovu pozivu i sudjeluju u istraživanju ispunjavanjem online upitnika. Studenti naglašavaju kako je sudjelovanje u istraživanju anonimno te jamče kako se odgovori ispitanika analiziraju isključivo kao dio zbirnih rezultata. Rezultati istraživanja oglasit će se koncem lipnja na mrežnoj stranici putem koje se provodi i prikupljanje podataka čime će javnost dobiti uvid u istraživačku osposobljenost studenata Ekonomskog fakulteta u Osijeku kao i u razmišljanja opće populacije o izabranim istraživačkim temama.

Na pitanje o prednostima i nedostatcima online poučavanja, nastavnice su zaključili kako je se online nastava može provoditi i u uobičajenim okolnostima, ali se predavanje u izvrsno opremljenim prostorima Ekonomskog fakulteta ipak u cijelosti ne mogu prenijeti digitalnom tehnologijom.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: