Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječani od 1. travnja ponovno plaćaju proviziju na račune

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.04.2020. 18:44 
Naslov:  Osječani od 1. travnja ponovno plaćaju proviziju na račune
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nije zakašnjela prvoaprilska šala: od 1. travnja prestao je vrijediti ugovor između Grada Osijeka i Hrvatske pošte, FINA-e, Tiska, Privredne banke Zagreb i Konzuma kojim je Grad financirao iznos provizije pri naplati računa na njihovim naplatnim mjestima.

Ovu uslugu Grad je u 2019. godini sufinancirao s 3.3 milijuna kuna. Međutim, novonastala situacija s koronavirusom i mjere koje Grad donosi glede pomoći najugroženijim gospodarskim subjektima i ostalim građanima, doveli su do toga da obnavljanje ugovora pod istim uvjetima s Hrvatskom poštom, FINA-om, Tiskom, PBZ-om i Konzumom trenutno nije opcija.

Sva gradska poduzeća (Unikom, Vodovod, Ukop, Zavod za stanovanje) te Zavod za urbanizam (gdje se plaća račun za komunalnu naknadu), imaju naplatna mjesta na kojima se njihovi računi i dalje mogu platiti osobno i bez provizije.

I dalje postoji mogućnost ugovaranja SEPA izravnog terećenja kod primatelja plaćanja jer tu naknadu Grad nastavlja financirati. Putem izravnog terećenja račun se automatski plaća na datum dospijeća, odnosno nema potrebe za plaćanje računa izlaziti iz kuće. Ukoliko se građani odluče na ovu mogućnost moraju dati pisanu suglasnost izdavatelju računa u njegovom sjedištu.

Na odluku o smanjenju ili ukidanju plaćanja provizije na račune za plin, HRT pretplatu, usluge teleoperatera, odnosno račune svih drugih tvrtki u državnom, odnosno privatnom vlasništvu gradska uprava ne može utjecati.

Iz gradske uprave ujedno apeliraju na starije i sugrađane koji pripadaju rizičnim skupinama, a imaju zamoliti nekoga od obitelji, prijatelja ili susjeda da obavi plaćanje računa, neka to učine na najsigurniji način - internet bankarstvom.

Inače, kako smo već pisali, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek organizirat će uslugu plaćanja režija za osobe starije od 65 godina, osobe s invaliditetom i kronične bolesnike koji žive sami i nemaju pomoć obitelji ili neke druge osobe. SOS telefon 031/494-062 na koji se građani u potrebi za ovu uslugu mogu javiti biti će u funkciji od ponedjeljka do petka od 8.00 do 14.00 sati. Prijave za uslugu plaćanja računa bit će moguće od utorka, 14. travnja.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Minimax
Offline
Ukupno postova: 14
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.04.2020. 17:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hvala gradonačelniku Ivanu Vrkiću na ovome, njemu u mirovini, sa placom gradonačelnika koji se ne pojavljuje na poslu,ova naknada nije problem.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Daystrom
Offline
Ukupno postova: 49
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.04.2020. 19:47 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kad pomisliš da gradska Uprava ne može više ići na štetu svojih građana, nekako se uvijek iznenadiš...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: