Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Zamjenik gradonačelnika Osijeka i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka Boris Piližota izrazio je sućut obiteljima preminulih i rekao kako se Osijek još uvijek nalazi u fazi linearnog rasta oboljelih od bolesti COVID-19 – što je na zadovoljavajućoj razini - no da se još uvijek mora raditi na sprječavanju eksponencijalnog rasta i daljnjeg širenja virusa.

Prema Piližotinim riječima, posljednjih dana uočen je povećani broj izlazaka i okupljanja građana na javnim mjestima, zbog čega je aktiviran dodatan broj operativnih snaga Civilne zaštite Osijeka koji će kontrolirati i provoditi mjere na snazi. Do kraja ovoga tjedna, više od tristo pripadnika Civilne zaštite dobit će službene iskaznice, da bi se po potrebi mogli identificirati.

Istaknuo je kako su i poduzeća u gradskom vlasništvu važna sastavnica Stožera u upravljanju kriznom situacijom te da svakodnevno prilagođavaju rad i provode mjere koje donosi Nacionalni stožer civilne zaštite. Među njima je i Glavna osječka tržnica koja je spremna za otvorenje vanjskoga dijela tržnice, a za što se do kraja dana očekuje suglasnost Nacionalnog stožera.

- To nam je od iznimne važnosti, isključivo zbog toga što svi naši domaći poljoprivredni proizvođači moraju imati mogućnost da plasiraju svoje proizvode u ovo doba godine kada im je to potrebno za buduću egzistenciju. Ovo je trenutak da ozbiljno počnemo razmišljati, ne samo u Osijeku i Slavoniji nego u Hrvatskoj, da povežemo zelenu i plavu Hrvatsku, odnosno da poljoprivreda bude samodostatna za naše potrebe, a isto tako i konkurentna i održiva – kazao je Piližota, te apelirao na sve općine i gradove Osječko-baranjske županije iz kojih proizvođači dolaze na osječku tržnicu, da OPG-ovcima pravovremeno izdaju Propusnice.Inače, Tržnica Osijek trenutačno funkcionira na tri tržnice – Retfala s ribarnicom, Donji grad s nekoliko mesnica, ribarnicom i voćarnom, te glavna tržnica na Gajevom trgu koja radi u cijelosti u zatvorenom dijelu – izvijestio je direktor Tržnice Osijek Igor Medić i dodao da se na Tržnici, prema naputcima Gradskog i Županijskog stožera, proširuju prolazi između klupa i ograđuje prostor tako da korisnici ne mogu dodirivati prehrambene proizvode. Prostor je, kako kaže Medić, u cijelosti ograđen i pregrađen kako bi se s brojem od ukupno 200 ljudi koji će se puštati na 7 tisuća kvadratnih metara – mogla postići dovoljna prohodnost te kako bi se zadovoljile sve mjere koje se očekuju od Nacionalnog stožera. Naglasio je i da Tržnica radi od 8 do 17 sati, da nitko od trgovaca ne odlazi prije 13 sati i da nema potrebe da svi dolaze i čekaju od 7 ili 8 sati ujutro.Direktor GPP-a podsjetio je da GPP u uvjetima obustave javnog prijevoza organizira isključivo izvanredni autobusni prijevoz za potrebe radnika koji imaju radnu obvezu, i to na način da se u jutarnjim satima od 5 do 8 sati obavlja dovoz radnika na posao, a od 14 do 18 sati i od 21 do 22 sata njihov odvoz. U dogovoru s KBC-om Osijek, uvedeni su i dodatni polasci na liniji 1 (Zeleno Polje – Višnjevac) u 19, 20 i 21 sati.

Također, sukladno odobrenju Stožera, GPP vozi radnike iz susjednih općina prema njihovim radnim mjestima. Konkretno, zaključeni su ugovori o izvanrednom prijevozu s Općinom Ernestinovo i s tvrtkom „Transfer Bebek“.

GPP, dakle, trenutačno prometuje na osam izvanrednih linija s 15 autobusa koji se redovito dezinficiraju te unutar kojih se obavlja obvezna dezinfekcija ruku na ulazu, kao i prijava valjanom 'Butrom', a korisnici su dužni pokazati i Propusnicu koju im izdaje poslodavac.

Šapina je najavio i da će GPP voditi računa o interesu svojih korisnika te da će onima koji trenutačno ne koriste gradski prijevoz - a platili su godišnje karte - omogućiti naknadu tako da će im se valjanost 'Butre' produžiti za dodatne mjesece.Denis Ćosić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Osijek, priopćio je da će sugrađanima starijim od 65 godina, osobama s invaliditetom i onima koji pripadaju rizičnim skupinama - omogućiti uslugu plaćanja računa za režije. Od 14. travnja pozivom na SOS telefon 031/494-062 sugrađani će dobiti točne upute o predaji računa i novca, a Crveni križ će prilikom plaćanja računa koristiti mjesta na kojima se obračunava najniža naknada za plaćanje računa.

- Napominjemo da će djelatnici i volonteri koji će pružati uslugu plaćanja računa biti propisno označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa, imati identifikacijsku iskaznicu, doći korisniku isključivo na poziv korisnika, a sve s ciljem sprečavanja mogućih prijevara – rekao je Ćosić i apelirao na sugrađane koji imaju nekoga u obitelji, ili susjeda i prijatelja, da probaju s njima dogovoriti plaćanje računa, i to ako je moguće na najsigurniji način - internet bankarstvom.


Tekst i foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Iznajmljujem vikendicu...
Sibirski Haski štenci....
Iskusna gospođa u najb...
Traži se cimer za tros...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:124

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kroz crveno