Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Stožer Civilne zaštite Grada Osijeka o epidemiološkoj situaciji, propusnicama, otvaranju Tržnice i djelovanju GD Crvenoga križa Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.03.2020. 20:00 
Naslov:  [VIDEO] Stožer Civilne zaštite Grada Osijeka o epidemiološkoj situaciji, propusnicama, otvaranju Trž
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Trenutno u KBC-u Osijek imamo 37 zaraženih od kojih su 24 osobe s područja Osijeka. Još uvijek je riječ o linearnom rastu i to daje motivaciju svim dionicima da nastave s provedbom dosadašnjih mjera. Uočeno je da se građani i poduzetnici u najvećoj mjeri pridržavaju propisanih mjera.

Proteklih dana u potpunosti je opremljena Nastavno-športska dvorana “Gradski vrt” s 200 ležajeva za potencijalne bolesnike s lakšim simptomima. Grad Osijek ustupio je Gradskom društvu Crvenoga križa 3 automobila na električni pogon. Osim toga, Grad Osijek jučer je uplatio donaciju od 300.000 kuna KBC-u Osijek za nabavku jedina dva na tržištu dostupna respiratora; uvedene su i dvije nove telefonske i adrese e-pošte na mrežnim stranicama Grada Osijeka, namijenjene pitanjima sugrađana i gospodarstvenika.

Otkako su stupile na snagu mjere zabrane napuštanja prebivališta, izdano je 700 propusnica koje se odnose na skrb za djecu i starije, odnosno za nabavku osnovnih potrepština. Sutra stupaju na snagu nove mjere po kojima se omogućava rad Tržnice Osijek, ali počinju se nadzirati i sve terase ugostiteljskih objekata jer stolovi i stolci trebaju biti uklonjeni ili složeni, kako bismo uslijed nastupanja lijepoga vremena onemogućili rizično okupljanje neodgovornih građana – naglašava načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Osijeka Boris Piližota.




Gradsko društvo Crvenoga križa Osijek svakodnevno surađuje s mjerodavnim službama, posebice Stožerom Civilne zaštite Grada Osijeka. Poštuje sve preporuke i upute Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo te Nacionalnog stožera Civilne zaštite u pogledu zaštite korisnika usluga, djelatnika i volontera. GD Crvenoga križa nastavlja svoje redovne aktivnosti i svakodnevno dostavlja 220 obroka, poštujući pritom sve naloge i upute u pogledu samozaštite. Otvoren je i S.O.S. telefon (031/494-062) GD Crvenoga križa Osijek – namijenjen rizičnim skupinama, ljudima o kojima nema tko skrbiti. Volonteri besplatno dostavljaju namirnice i lijekove, a korisnici plaćaju samo cijenu namirnica, ili lijekova. GD Crvenoga križa Osijek preuzelo je i telefonski broj za besplatnu psihološku pomoć koji je u funkciji od danas – rekao je Denis Ćosić, ravnatelj osječkog Crvenog križa.




Direktor Tržnice Osijek Igor Medić izvijestio je kako je Tržnica danas napravila dvostruku dezinfekciju, čak i dezinsekciju. Uređeni su jedan ulaz i jedan izlaz u zatvoreni dio tržnice, postavljene su vrpce za razmak od 2 metra, dok se čeka ulaz u tržnicu, zatvoren je dio koji je bio ulaz u jednu trgovinu, mesnicu i pekarnicu.

Osigurani su svi preduvjeti da sugrađani sutra od 8 ujutro mogu početi dolaziti. Tržnica će raditi prvi puta u povijesti od 8 do 17 sati. Sve informacije o radu Tržnice i kupovini proizvoda putem interneta od proizvođača, mogu se pronaći na mrežnim stranicama Tržnice.






Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 27.03.2020. 21:27 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Proizvodimo li mi te respiratore? Naravno da ne. Kao što ne proizvodimo niti mnoštvo drugih stvari od kojih smo mnoge nekad proizvodili. Ova kriza pokazuje koliko je za zajednicu i državu važna proizvodnja. Naša industrijska proizvodnja je danas (prije virusa) niža nego je bila u doba Jugoslavije. Zašto? Zato što mora hraniti hrpu nametnika. Hoćemo li izvući pouku iz ove krize? Bojim se da nećemo. Nametnici ostaju. Trenutno su se samo pritajili. Oni su za zajednicu veća opasnost i radili su i radit će veću štetu nego koronavirus.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
jacika
Offline
Ukupno postova: 296
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.03.2020. 6:54 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

..e, možda će, ipak, niz pozitivnih primjera (poput: barem pokušaja šivanja maskica - a moglo bi i: zaštitnih odijela.., pa: 3D-printanje vizira..i sl..)..- prevagnuti u moru gluposti, pokvarenosti i: izbezumljenih od kaotične panike: promašaja../iako je i to bolje: (probati, pa promašiti - nego: ne činiti ništa - sve očekivati od drugih..)?!?!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 28.03.2020. 16:44 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

jacika je napisao/la (Pogledaj post): › ..e, možda će, ipak, niz pozitivnih primjera..

Nemojte se ljutiti ali mislim da ne razumijete dovoljno u čemu je problem. Naši ljudi su i pametni i radišni, ali ako je previše nametnika onda imamo ozbiljan problem. Na primjer otvarate firmu i javnom bilježniku morate platiti oko 1000kn. Zatvarate firmu jer ste propali i javnom bilježniku opet 1000kn. Firma obavezno mora biti član komore i za to platiti najmanje 1000kn godišnje, pa onda recimo obavezna šumska naknada, spomenička naknada, naknada za isticanje tvrtke, naknada ZAMPu, pa posebno veće cijene komunalnih usluga za poduzetnike itd.itd.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: