Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Žana Gamoš povodom presude Alojzu Tomaševiću: Moj Osijek ne tolerira nasilje!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.01.2020. 19:51 
Naslov:  Žana Gamoš povodom presude Alojzu Tomaševiću: Moj Osijek ne tolerira nasilje!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Još jedna u nizu sramotnih presuda hrvatskog pravosuđa, koja ni s pravom ni s pravičnim suđenjem nema vaze, stigla je jučer iz Slavonskog Broda.

Naime, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević nepravomoćno je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od 10 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine zbog premlaćivanja supruge.

Uvjetna kazna zatvora znači da župan neće ni „omirisati“ zatvor osim ako u roku od dvije godine ponovi isto kazneno djelo. Zakon o lokalnim izborima propisuje kako županu ili drugom lokalnom čelniku mandat po sili zakona prestaje vrijediti samo ako je pravomoćnom presudom osuđen na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju dužem od jednog mjeseca.

I još jedna stvar: Tomašević se može bez ikakvih problema ili posljedica vratiti na svoje radno mjesto župana.

Odluka suda izazvala je zgražanje onog normalnog dijela Hrvatske, a jedna od najoštrijih reakcija stigla je s Facebook stranice Žane Gamoš, dogradonačelnice Osijeka, koja je na svom napisala:

Protestiram! Glasno i jasno! Na svim budućim sastancima i prigodama na kojima će nazočiti Zlostavljač, ja kao žena i zamjenica gradonačelnika NEĆU nazočiti. Moj grad, moj Osijek ne tolerira nasilje. Želim da i Hrvatska glasno i jasno slijedi moj grad i kaže NE zlostavljačima! Kakav primjer dajemo djeci, mladima?! Nepostojanje moralnih, ljudskih vrijednosti, nepravda, primitivizam "lokalnih siledžija"... sve to mlade tjera van. Želim da On i slični heroji budu jedini koji će biti u busevima koji voze iz Lijepe naše!

Svaka čast dogradonačelnici na ovakom stavu i nadajmo se da će biti još lokalnih i državnih dužnosnika koji neće pristati „sastančiti“ s uvjetno osuđenim nasilnicima i zlostavljačima.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Žana Gamoš/Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: