Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ove godine napokon počinje gradnja nastavno - sportske dvorane u Čepinu?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65651
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.01.2020. 8:44 
Naslov:  Ove godine napokon počinje gradnja nastavno - sportske dvorane u Čepinu?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Općina Čepin, konačno će, nakon godina najava i planiranja, krenuti u gradnju sportske dvorane. Dugogodišnja je to želja svih mještana općine, a riječ je o ulaganju vrijednosti 30 milijuna kuna. Iako je dozvola za gradnju ishodovana još 2014. godine, izgleda da će projekt konačno krenuti u realizaciju tek ove godine.

Naime, Općinsko vijeće na svojoj posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici usvojilo je proračun Općine za 2020. godinu „težak“ više od 78 milijuna kuna. Ovaj proračun nastavlja se na proračun za 2019. godinu, kada su donesene odluke o financiranju projekata ukupne vrijednosti gotovo 30 milijuna kuna, uključujući energetsku obnovu zgrade NK Čepin, Gospodarsku zonu Čepin, projekt izgradnje biciklističkih staza u Čepinu itd.

Nastavno-sportska dvorana Čepin objekt je koji će u jednakim omjerima graditi Osječko - baranjska županija i Općina Čepin, a osim za nastavu tjelesnog odgoja bit će i mjesto gdje će brojne čepinske sportske udruge i klubovi imati svoj prostor. Sufinanciranje sa Županijom je dogovoreno te u Općini očekuju skoro potpisivanje sporazuma što će biti uvod u početak gradnje.

Osim Nastavno-sportske dvorane, u 2020 očekuje se financiranje brojnih drugih projekata, među kojima se ističu gotovo 4 milijuna kuna vrijedna energetska obnova društvenih domova i sportskih objekata u vlasništvu Općine Čepin, nastavak izgradnje Gospodarske zone vrijednosti gotovo 14 milijuna kuna, nastavak izgradnje biciklističkih staza kroz Ulicu Kralja Tomislava i Kralja Zvonimira vrijednosti blizu 7 milijuna kuna, izrada projektno-tehničke dokumentacije za obnovu utvrde Korogyvar vrijednosti više od 2 milijuna kuna, dovršetak i puštanje u rad reciklažnog dvorišta, izgradnja novih autobusnih ugibališta i obnova dječjih igrališta, sufinanciranje energetske obnove Doma zdravlja u Čepinu itd.

U Općini planiraju i nastavak provedbe demografskih mjera: subvencije učeničkih i studentskih autobusnih karata, stipendije učenicima i studentima, kupovina radnih bilježnica i bilježnica za sve osnovnoškolce, nastavak projekta "Školski obrok za sve", financiranje asistenata u nastavi, nastavak provedbe poticajnih mjera za obitelji s troje i više djece...

U Općini su ocijenili kako je ovogodišnji proračun rezultat višegodišnjeg uspješnog rada na projektima, povlačenja sredstava iz EU fondova, a sastavljen je i usvojen s ciljem podizanja kvalitete života na području Općine.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr/Arhiv


Pročitajte i..
Čepin će dobiti novu nastavno-sportsku dvoranu, kružni tok i (ipak?) biciklističku stazu do Osijeka

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: