Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić jučer je bio u radnom posjetu općini Čepin gdje je s načelnikom općine Draženom Tonkovcem i njegovim suradnicima razgovarao o investicijama u općini koje će Županija poduprijeti.

Prije svega tu je nastavno-sportska dvorana kod osnovne škole Miroslava Krleže, projektne vrijednosti 19,5 milijuna kuna, koja bi se trebala početi graditi slijedeće godine zajedničkim sredstvima županije i općine ako se ne pronađu drugi izvori financiranja na državnoj razini ili kroz EU fondove. Plan je da dvorana bude izgrađena kroz tri godine.Drugi važan projekt je izgradnja kružnog toka na križanju triju cesta u centru Čepinu: Kralja Zvonimira, Kralja Tomislava i Osječke ulice, kod benzinske crpke. Općina je zadužena za izradu projektne dokumentacije, što još uvijek nije završeno da bi Županijska uprava za ceste pokrenula postupak ishođenja građevinske dozvole. Stoga će se idući tjedan održati sastanak s projektantima kako bi se ubrzala realizacija ovog projekta vrijednog 3,75 milijuna kuna, a kojim se postiže veća sigurnost u prometu te dobiva novi izgled centra naselja.

Nadalje, obje osnovne škole u Čepinu uključene su u projekt energetske obnove. Vrijednost radova u OŠ Vladimira Nazora iznosi 4,97 milijuna kuna, a OŠ Miroslava Krleže 4,4 milijuna kuna, s time da je udio Osječko-baranjske županije 1,66 milijun kuna, odnosno 1,9 milijun kuna. Očekuje se skoro potpisivanje ugovora i početak obnove objekata.

Županija se uključila i u pripreme za izgradnju Sustava navodnjavanja Ovčara koji obuhvaća oko 1.000 ha poljoprivrednih površina, a potrebne količine vode osigurale bi se iz postojećeg Crpilišta Čepin koji nije u funkciji otkako se Čepin priključio na osječki vodoopskrbni sustav. Planirani troškovi izrade elaborata, studije i istraživačkih radova su oko 200.000 kuna, a snosit će ih Županija, odnosno Općina Čepin je spremna snositi 10% troškova. Također je potrebno urediti i obnoviti postojeću kanalsku mrežu.

Na sastanku je dogovoreno da je rekonstrukcija ceste u Krbavskoj ulici u Čepinu jedan od prioriteta te će se pristupiti radovima vrijednim 1,48 milijun kuna čim se dobije građevinska dozvola. Županija je obećala i pomoć u borbi s komarcima što će se sustavno raditi na području cijele županije, od larvicidnih tretmana do avio tretmana, tijekom cijele godine.

I za kraj su ostale biciklističke staze: Županija podržava prijedlog izgradnje biciklističke staze Čepin – Kolođvar, kao i izgradnju biciklističke staze Čepin-Livana koja je došla pod znak pitanja nakon što je Općinsko vijeće odbilo prijedlog načelnika Tonkovića za podizanjem kredita kojim bi se staza financirala. Načelnik je uvjeren kako će se rješenje ipak pronaći te kako će se radovi nastaviti i završiti kako je i planirano.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu
petrijevci sala za sva...
Trosobna katnica na vr...
MOPS - kvalitetna šte...
Iznajmljujemo potpuno ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:196

Registrirani online (1): edi


Objektiv031

Tvrđa