Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Psić na osječkom području uginuo nakon što su mu ugurali petardu u analni otvor

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.01.2020. 13:04 
Naslov:  Psić na osječkom području uginuo nakon što su mu ugurali petardu u analni otvor
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prije nekoliko dana pisali smo o inicijativi osječke dogradonačelnice Žane Gamoš da se od iduće godine zabrane petarde na području grada.

Između ostalih razloga, Gamoš je navela i brigu za životinje, odnosno kućne ljubimce koji pred svaku Novu godinu ne mogu živjeti od straha prouzrokovanog eksplozijama i bukom.

Nažalost, ovih smo dana baš na našem području svjedočili jednom još okrutnijem i bezobzirnijem mučenju životinja koji je za svaku osudu.

Naime, kako je izvijestila udruga Prijatelji životinja, nepoznati počinitelj iz okolice Osijeka nanio je smrtonosne ozljede psiću Kiri pred kraj prošle godine umetnuvši mu u analni otvor petardu. Kiro se mučio danima pokušavajući ostati na životu, no unatoč velikoj volji za životom i trudu veterinara podlegao je stravičnim ozljedama.

Za okrutnim počiniteljem za sada intenzivno traga policija i mještani. Kirina četverodnevna agonija samo je jedna u nizu mnogobrojnih posljedica upotrebe eksplozivnih sredstava F2 i F3 kategorije bilo da su uzrokovane opasnom pa i smrtonosnom bukom bilo da su posljedica iživljavanja nad živim bićem kao u ovom slučaju i slučaju psa Mede kojemu je prije nekoliko godina bačena petarda raznijela njušku.

Prijatelji životinja mole građane da prijavljuju sve slučajeve mučenja, zlostavljanja i zanemarivanja životinja. Ovaj slučaj podliježe Kaznenom zakonu i počinitelju prijeti godinu dana zatvora te je svaka informacija bitna.

Podsjetimo, udruga Prijatelji životinja uz podršku brojnih državnih i lokalnih institucija, drugih udruga i velike većine građana traži da petarde odnosno eksplozivna sredstva F2 i F3 kategorije budu zabranjena i od 27. 12. do 1. 1. kao što su zabranjena tijekom godine. Tim povodom pokrenuli su i peticiju za zabranu petardi koja se još uvijek potpisuje, a Prijatelji životinja vjeruju da će Ministarstvo unutarnjih poslova svoju izrečenu podršku pokazati što skorijom izmjenom Zakona o eksplozivnim tvarima i konkretnom zakonskom zaštitom.

Iz udruge se pitaju koliko ljudskih i životinjskih žrtava je potrebno da se na prvo mjesto stavi javni interes nadajući se da ovakve fotografije kao i fotografije izgubljenih dječjih prstiju i očiju više nećemo gledati.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Prijatelji-životinja

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: