Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije za Regionalni centar za gospodarenje otpadom Orlovnjak

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.12.2019. 8:31 
Naslov:  Potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije za Regionalni centar za gospodarenje otpadom Orlov
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je u sjedištu Osječko-baranjske županije napravljen prvi korak prema izgradnji budućeg Regionalnog centra za gospodarenje otpadom na Orlovnjaku potpisivanjem ugovora o izradi studijske i projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Centra.

Potpisnici Ugovora su osječke tvrtke Ekos i Hidroing te Ekonerga i IPZ iz Zagreba. Njegova je vrijednost 10 milijuna kuna s PDV-om, a rok za izvršenje 20 mjeseci.

Ugovorene aktivnosti su izrada studije izvedivosti s elaboratom o sastavu, vrstama i količinama otpada sa sortiranjem otpada te analizom troškova i koristi, izrada studije utjecaja na okoliš, kao i idejnog projekta te ishođenje lokacijske dozvole za projekt RDC na Orlovnjaku. Nakon izrade dokumentacije dobit će se pouzdani podaci o vrstama i količinama otpada, baš kao i najprimjerenijoj tehnologiji da se ono što se ne može uporabiti, iskoristi na neki način kao sirovina, uskladišti ili se toplinski obradi.

"Plan gospodarenja otpadom u Hrvatskoj definira 11 centara, a priča o količini otpada u posljednjih je desetak godina doživjela velike promjene. Najveći proizvođač otpada je Grad Osijek i prije nekoliko godina procijenjena je količina otpada bila 100.000 kubika godišnje. U međuvremenu je Osijek uveo odvajanje otpada, reciklažu i te su količine znatno manje. Zato ova studija i jest sastavni dio dokumentacije i treba odgovoriti na primarna pitanja koliko otpada uopće ima, koliko će ga biti u kojem razdoblju i koja bi tehnologija bila najprimjerenija", izjavio je Ivan Hampovčan, direktor tvrtke Ekos.

Inače, Centar za gospodarenje otpadom na Orlovnjaku zbrinjavat će otpad iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te nekoliko općina iz Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije.



Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


Pročitajte i..
Odlagalište Orlovnjak se počinje micati s mrtve točke
Napokon se kreće u realizaciju projekta izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak
Uskoro javni poziv za izradu projektne dokumentacije za Regionalno odlagalište otpada Orlovnjak
Orlovnjak zajedničko odlagalište otpada za Osječko - baranjsku i Vukovarsko - srijemsku županiju
Tri centra za gospodarenje otpadom planiraju se za sedam središnjih i istočnih županija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: