Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HEP ulaže 78 milijuna kuna u obnovu toplinske mreže u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.12.2019. 17:39 
Naslov:  HEP ulaže 78 milijuna kuna u obnovu toplinske mreže u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

HEP-Toplinarstvo financirat će projekt zamjene spojnog vrelovoda od Termoelektrane-toplane Osijek do toplane Pogona Osijek uz pomoć sredstava Europske unije.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva potpisan je u sklopu sjednice Savjeta Vlade RH za Slavoniju, Baranju i Srijem, održane 9. prosinca u Vukovaru.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 78 milijuna kuna, od čega se 46 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok će ostatak osigurati Hrvatska elektroprivreda.

Projekt se planira provesti do 2023. godine i obuhvatit će zamjenu četiri kilometra postojećeg spojnog vrelovoda promjera 550 milimetara novim vrelovodom promjera 800 milimetara.

Završetkom projekta ostvarit će se veća razina sigurnosti opskrbe toplinskom energijom i smanjenje gubitaka u distribuciji toplinske energije, što će dovesti do uštede primarnog goriva u proizvodnji toplinske energije u Osijeku i smanjenja emisije ugljičnog dioksida.

Izuzetno smo ponosni na ovaj projekt, koji smo za sufinanciranje sredstvima EU pripremali više od godinu dana. To je još jedan u nizu projekata HEP grupe za koje smo uspješno povukli sredstva iz EU fondova. Zamjena vrelovoda značajno će doprinijeti pouzdanosti i efikasnosti vrelovodne mreže te će omogućiti daljnji razvoj centralnog toplinskog sustava u Osijeku, na zadovoljstvo građana i gospodarskih subjekata“, izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.

Inače, toplinski sustav grada Osijeka kojim upravlja HEP-Toplinarstvo zagrijava više od 11.000 stanova i poslovnih prostora, odnosno oko 25% ukupnog stambenog fonda grada Osijeka te opskrbljuje parom industrijske, odnosno tehnološke potrošače.



Tekst: Osijek031.com/HEP
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: