Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Memorijal hrvatskih snajperista – GROM [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65789
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.10.2019. 19:58 
Naslov:  Memorijal hrvatskih snajperista – GROM [2019.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je u prostorima osječkog Pampasa održana konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti koje će se održati u sklopu Memorijala hrvatskih snajperista – GROM, u subotu, 19. listopada 2019., u Osijeku. GROM se održava već desetu godinu zaredom, povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, a predstavlja jedinstveno natjecanje najelitnijih postrojbi oružanih snaga RH, specijalne policije i hrvatskih branitelja.

Ime GROM nije slučajno. Ono simbolizira vojno-redarstvenu operaciju kojom se nakon Bljeska i Oluje, trebao osloboditi istočni dio Hrvatske, “ ističe Franjo Ambrinac, čelnik Organizacijskog odbora Groma, te naglašava u nastavku: „Željeli smo napraviti snajperski spektakl posvećen hrvatskim herojima. Spektakl koji vještinom slavi hrabrost i čast hrvatskog vojnika, kao što to čini Sinjska alka, i kada gledamo 10 godina unatrag, i samima nam se čini gotovo nevjerojatno da smo u tome uspjeli“.

Postoji izrazito velik interes natjecatelja, koji je prerastao i same kapacitete. Samo za usporedbu, na Državnom prvenstvu Hrvatske u gađanju vojničkom puškom ove godine sudjelovao je 31 strijelac sa 52 nastupa, dok mi bilježimo 200-tinjak natjecatelja sa više od 300 nastupa, “ pojašnjava Boris Komar, koordinator sportskog dijela natjecanja.
Kao zanimljivost natjecanja organizatori ističu više natjecateljskih timova koje čine očevi i sinovi, što vide kao afirmaciju i nastavak tradicije među mlađom generacijom strijelaca.

U sklopu Groma dodjeljuje se i nagrada za životno djelo „Ivica Repušić“ – priznanje za doprinos u stvaranju hrvatske neovisnosti pojedincima ili skupinama nedovoljno poznatima hrvatskoj javnosti. Ovogodišnja nagrada bit će dodijeljena hrvatskim zatočenicima koncentracijskih logora.

Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Osječko-baranjske županije je izuzetno ponosna na GROM i možemo reći da je on danas svojevrstan festival domoljublja, “ istaknuo je Darko Nađ, predsjednik UHDDR OBŽ.

Ulaz na GROM je slobodan za sve zainteresirane građane, koji imaju jedinstvenu priliku vidjeti najmoderniju vojnu i policijsku opremu i naoružanje, a u 11h će se održati i revijalna taktičko -pokazna vježba oružanih snaga RH, sa nadlijetanjem borbenih zrakoplova i skokovima padobranaca, koja će biti zanimljiva i najmlađim Osječanima. Kako bi građanima olakšali dolazak na Grom, cijeli dan će voziti besplatna autobusna linija od glavnog osječkog trga do Streljane Pampas.



Tekst i foto: Memorijal GROM

Najava: Pampas: Memorijal hrvatskih snajperista - GROM [2019.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: