Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 18. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
Vaterpolo Klub M...
Jesensko ispiran...
sub 19. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
Pampas: Memorija...
"Hodanjem d...
ned 20. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
Besplatna dječja...
Mall Osijek: Lis...
pon 21. 10. 2019.
Štrajk se nastav...
HUP Reg. ured Os...
uto 22. 10. 2019.
GISKO: Čitateljs...
Dječje kazalište...
Edunova: Seminar...
GISKO: Književna...
HNK u Osijeku: K...
sri 23. 10. 2019.
FERIT Osijek: Te...
Dječje kazalište...
Belišće: Tambura...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Memorijal hrvatskih snajperista – GROM


Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, u Osijeku, 19. listopada 2019. na Pampasu će se već 10. godinu zaredom održavati Memorijal hrvatskih snajperista - GROM. Vrata Pampasa otvorena su već od 8h, a središnji događaj za posjetitelje odvit će se u 11h kada će građani moći vidjeti nadlijetanje zrakoplova, skokove vojnika i padobranaca s hrvatskim zastavama, kao i akrobatsku vježbu počasno-zaštite bojne te pokaznu vježbu hrvatske vojne policije.

Ulaz na GROM je slobodan, a kako bi dolazak posjetiteljima bio olakšan, svi tramvaj na liniji Pampas, prevozit će besplatno zainteresirane građane od 10 - 11:30h.

GROM se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva obrane RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva unutarnjih poslova RH i Osječko-baranjske županije, a danas predstavlja najveće natjecanje ovog tipa, ne samo u Hrvatskoj, već i u ovom dijelu Europe.

Prvi Grom je održan 2010. godine, kao natjecanje skupine entuzijasta, vođenih ciljem izgraditi elitno natjecanje koje će ujediniti prošlost i budućnost te slaviti hrabrost i čast hrvatskog vojnika - vještinom, kao što to čini Sinjska alka.

Grom je danas izrastao u ozbiljno natjecanje na kojem ove godine sudjeluje čak 200 natjecatelja, a revijalan dio je otvoren za sve građane Osijeka, koji će na Pampasu imati jedinstvenu priliku vidjeti najbolje od oružanih snaga RH.

U sklopu Groma dodjeljuje se i nagrada za životno djelo „Ivica Repušić“ – priznanje za doprinos u stvaranju hrvatske neovisnosti pojedincima ili skupinama nedovoljno poznatima hrvatskoj javnosti. Stranica prilagođena ispisu