Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Započela gradnja novog pristaništa za riječne kruzere kod Vodenice

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.10.2019. 19:09 
Naslov:  Započela gradnja novog pristaništa za riječne kruzere kod Vodenice
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[26.8.2020.] Iz Srbije stigao ponton za pristajanje kruzera, radovi na novom pristaništu pri kraju


[08.10.2019.] Jedni radovi na osječkoj promenadi su završeni da bi odmah potom započeli drugi.

Netom je prošlog tjedna otvorena nova biciklističko-trkača staza od spomenika Picassu do cestovnog mosta, na osječkoj promenadi ponovno je postavljena zaštitna ograda i dovedena je teška mehanizacija, ovoga puta na njezinom zapadnom dijelu, na potezu između Vodenice i Galije.



Riječ je o početku gradnje novog pristaništa za putničke brodove u Osijeku, projekta o kojemu se već godinama priča, posebice otkako je broj kruzera koji pristaju u osječku luku počeo strelovito rasti.

Naime, kako smo već pisali, za ovu godinu najavljen je 81 dolazak riječnih turističkih brodova a, primjerice, prije deset godina bilo ih je samo četiri. Za svo to vrijeme kao pristanište u Osijeku koristio se prostor uz restoran Galija, iako je od samog početka to bilo privremeno rješenje.



Novo pristanište, dakle, nalazit će se između Galije i Vodenice, a odjednom će moći primiti čak tri broda. Novo pristanište gradit će zajednica ponuditelja koju čine vinkovačka tvrtka Sokol i osječka Hidrogradnja. Cijena radova iznosi 12,5 milijuna kuna s PDV-om, ugovor s izvođačima radova je potpisan, gradnja je tek započela, a dovršetak novog pristaništa planiran je za travanj sljedeće godine, kada i inače počinje sezona dolazaka kruzera.











Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Osijek031.com


Pročitajte i..
Gradi se novo pristanište za kruzere na Dravi

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: