Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ubrzan razvoj kontinentalnog turizma u Hrvatskoj: u odnosu na tri godine prije, porast je 30%

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.09.2019. 9:34 
Naslov:  Ubrzan razvoj kontinentalnog turizma u Hrvatskoj: u odnosu na tri godine prije, porast je 30%
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Turizam kroz nepregledna zlatna polja, opjevane vinograde i slavonsku idilu” naziv je dvodnevne konferencije slavonsko-baranjsko-srijemskih lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) koja se održava u restoranu Emaus kod Petrijevaca u organizaciji Lokalne akcijske grupe Karašica.

Sudionike Konferencije, predstavnike LAG-ova i turističkih zajednica te drugih dionika u razvoju turizma, pozdravila je pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica koja je na panelu „Turizam kroz slavonsku idilu - od vizije do provedbe“ izvijestila kako ovogodišnje brojke pokazuju nastavak ubrzanog razvoja kontinentalnog turizma u Hrvatskoj. U odnosu na tri godine prije, bilježi se porast od 30%, a gosti cijene domaću hranu, ekološku proizvodnju, dobra vina i zbog toga će se sve više vraćati na poznate destinacije na kontinentu.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović izjavio je kako se turizam ne razvija preko noći već godinama, planski i uz investicije. Pohvalio je osnivanje Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije kao dobar početak da se od kontinenta pokuša napraviti destinacija koja može biti aktivna 365 dana u godini, za razliku od morskog turizma.

Ovakve konferencije su potrebne kako bi razgovarati i razmjenjivati iskustva jer ne smije svaka općina i grad imati svoju viziju razvoja turizma nego nam je potrebna regija Slavonija, što dobro zvuči i na tomu treba graditi brend. Potrebna nam je Strategija razvoja turizma koja se bazira na brendu Slavonija te da sve županije, župani i turističke zajednice krenu zajedno u taj projekt, i to prije svega prema Vladi RH i resornom ministarstvu“, rekao je Ivanović.

Ivanović je podsjetio i kako se Dani hrvatskog turizma održavaju u Osijeku početkom listopada, od 2. do 4. listopada, a svih pet slavonskih županija imat će svoj dio programa i tako će pokušati predstaviti Slavoniju, Baranju i Srijem kao poželjnu destinaciju.

Inače, kroz mjere ruralnog razvoja i poticaja poljoprivredni proizvođači mogu dobiti financijske potpore za smještajne kapacitete. Nedavno je potpisano oko 400 ugovora, od kojih je čak polovica namijenjena proširenju djelatnosti u turizmu. S tom sinergijom podiže se razina kvalitete što se može učiti od primjerice Austrije koja nema more ili Njemačke.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: