Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki veslači viceprvaci Europe za mlađe seniore u četvercu bez kormilara!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.09.2019. 9:30 
Naslov:  Osječki veslači viceprvaci Europe za mlađe seniore u četvercu bez kormilara!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Srebrna braća Lončarić sinoć se vratili u Osijek


Odlične vijesti stigle su iz grčke Ioannine gdje se održalo Europsko prvenstvo u veslanju. Hrvatsko veslanje ima dva dobra razloga za slavlje – na Europskom prvenstvu osvojene su dvije srebrne medalje.

Iktusovi veslači Anton i Patrik Lončarić, Ivan-Ante Grgić te Fabio Ipsa osvojili su srebrnu medalju u utrci mlađih seniora (U-23) u četvercu bez kormilara. Osim muškog četverca, srebrnu medalju donio je i ženski četverac – Izabela Krakić, Ivana Jurković, Josipa Jurković i Bruna Milinović.

Uspjeh hrvatskog U23 četverca bez kormilara je posebice značajan obzirom da su u finalu EP u Grčkoj izgubili od starije i iskusnije rumunjske posade koja je osvojila srebro na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Linzu i koja će predstavljati Rumunjsku na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Hrvatski četverac bez kormilara u Grčkoj je veslao dvije utrke i u obje je bio drugi iza Rumunja. U finalu su odličnom vožnjom nadvisili sve konkurente osim sjajnih Rumunja i na koncu se okitili europskim srebrom. Nakon solidnog starta u finalu, hrvatska je posada na prvih 500 metara zauzela treću poziciju, iza Švicarske, no od polovice staze pratili su nedostižne Rumunje s druge pozicije te na kraju osvojili srebro. Švicarci su bili treći, a za njima posade Švedske, Njemačke i Litve.

Zanimljivo, hrvatska posada sastavljena je od dvojice bivših svjetskih juniorskih prvaka (braća Lončarić) i dvojice bivših europskih juniorskih prvaka (Ipsa i Grgić) i to tek nekoliko tjedana prije Svjetskog prvenstva za mlađe seniore održanog prije mjesec dana u Sarasoti (Florida) na kojem su zauzeli 10. mjesto.







Tekst: Osijek031.com
Foto: VK Iktus

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: