Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Do 30. rujna svi centri za socijalnu skrb trebaju imati detektore metala

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.08.2019. 13:50 
Naslov:  Do 30. rujna svi centri za socijalnu skrb trebaju imati detektore metala
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković na sastanku s ravnateljima svih centara za socijalnu skrb najavila je kako će do 30. rujna svi centri za socijalnu skrb u Hrvatskoj osigurati detektore metala te proširiti ovlasti zaštitara.

Ovotjedni sastanak predstavio je početak serije sastanaka s čelnicima institucija u sustavu kako bi se nova ministrica upoznala s njima te im predstavila paket aktivnosti kojima je cilj veća sigurnost u centrima za socijalnu skrb te zaštita socijalnih radnika.

Implementacija niza zaštitnih mjera koje će omogućiti da socijalni radnici svoj posao obavljaju sigurno, kompetentno i bez straha započinje već idući mjesec, pa bi tako do 30. rujna svi centri trebali osigurati zaštitu detektorima metala te proširenje ovlasti zaštitara.

Bedeković je najavila i kako će socijalni radnici dobiti status službene osobe, kao i svi drugi stručni radnici u sustavu.

Sustav socijalne skrbi može funkcionirati samo i jedino ako socijalni radnici kvalitetno obavljaju svoj posao. Krajnji korisnici socijalnih mjera ovise o tim ljudima i prvi korak je da im osiguramo uvjete za rad. Sve mjere usmjerene su unapređenju položaja socijalnih radnika i ostalih stručnih radnika u sustavu socijalne skrbi, a sve to kako bi socijalni sustav učinili profesionalnijim, bržim i efikasnijim", istaknula je ministrica.

Bedeković će se sutra (petak) sastati i s ravnateljima domova u sustavu socijalne skrbi kako bi se pobliže upoznala s njima te im najavila paket hitnih mjera koje će Ministarstvo provoditi u sljedećih nekoliko mjeseci.

Podsjetimo, projekt veće sigurnosti centara potaknut je, među ostalim, i nedavnim tragičnim događajem u Đakovu kada je korisnik socijalne skrbi Andrija Drežnjak hicima iz vatrenog oružja ubio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen te pravnika Ivana Pavića. Stoga nije čudo što će upravo Centar za socijalnu skrb u Đakovu biti prvi u Hrvatskoj koji će dobiti vrata s detektorom metala.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Google maps


Pročitajte i..
Krvoproliće u Đakovu - jedna osoba ubijena, a druga ranjena!
Ubojica iz Đakova planirao pobjeći iz Hrvatske s oružjem, putovnicom i 10.000 kuna
Uhićen osumnjičenik za ubojstvo u Centru za socijalnu skrb u Đakovu

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: