Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prometni otok u Tvrđi uređen i propisno označen

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.06.2019. 20:05 
Naslov:  Prometni otok u Tvrđi uređen i propisno označen
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Manje od dva tjedna nakon što smo ih upozorili na opasno prometno rješenje u Fakultetskoj ulici u Tvrđi, bilo je potrebno gradskim službama da u suradnji s PU osječko-baranjskom i Konzervatorskim odjelom urede i propisno označe prometni otok i kružni tok oko njega u neposrednoj blizini Galerije Waldinger i Vodenih vrata.

Opasne niske betonske barijere nalik kupolama kojima je kružni tok donedavno bio oivičen uklonjene su, a otok s mladim stablom na sredini kolnika označen je znatno višim i tanjim željeznim stupićima primjerenijim toj povijesnoj cjelini i dodatno obilježenim reflektirajućim crvenim i bijelim vrpcama. Stupići su sada znatno uočljiviji nego ranije betonske prepreke, postavljeni su nešto bliže stablu i ostavljaju više mjesta za prometovanje pa je i opasnost od naleta na njih kudikamo manja.



Poduzete su i druge mjere opreza, pa je na kolniku neposredno ispred objekta vidljiv znak upozorenja s uputom o načinu obilaska, a nešto dalje uz cestu sada stoji znak upozorenja nailazećim vozačima o kružnom toku i znak zabrane parkiranja i zaustavljanja na tome dijelu kolnika. Prometna situacija sada je u donjem dijelu Fakultetske ulice dovedena u zakonske okvire, čak i više od toga, jer su stupići dodatno obilježeni u skladu s preporukom Prometne policije, premda za to ne postoji zakonska obveza.







Tekst i foto: Goran Flauder

Pročitajte i..
Opasan prometni otok u Tvrđi rekonstruirat će se!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: