Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Poduzetnik Branko Ostović kupio vilu Batory

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.06.2019. 13:35 
Naslov:  Poduzetnik Branko Ostović kupio vilu Batory
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prije nekoliko mjeseci pisali smo kako je Vlada donijela odluku o davanju prethodne suglasnosti Upravnom vijeću Kliničkog bolničkog centra Osijek za prodaju putem javnog natječaja nekretnine na adresi Radićeva 23 u Osijeku, poznatije kao Vila Batory.

KBC Osijek prethodno je ponudio predmetnu nekretninu Republici Hrvatskoj, Županiji te Gradu Osijeku, obzirom da se radi o nekretnini koja je zaštićeno kulturno dobro i koja podliježe Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara. No, nitko od navedenih nije iskazao namjeru prvokupa predmetne nekretnine za procijenjenu cijenu njezine vrijednosti u iznosu od 4,99 milijuna kuna.

Stoga je raspisan javni natječaj na kome je vila Batory dobila novog vlasnika. Kako piše Glas Slavonije, kuću i okolno zemljište na adresi Radićeva 23, ukupne površine 2956 četvornih metara, kupila je tvrtka Vicus d.o.o. iz Osijeka poznatog osječkog poduzetnika Branka Ostovića.

Ostavić je u razgovoru za Glas priznao kako je o kupnji ove nekretnine s osječkom bolnicom pregovarao devet godina i kako više nije ni vjerovao da će doći do mogućnosti njezine kupnje zbog pravno-imovinskih problema koji su usporavali prodaju.

Zanimljivo je kako Ostović tvrdi da nema apsolutno nikakvih poslovnih planova s njom. „Kupio sam ju isključivo da ju spasim od daljnjeg propadanja. Krećemo u renovaciju zgrade i povrata starog sjaja, a generacije nakon mene neka razmišljaju kako će ju iskoristiti. Sada si mogu priuštiti da se bavim uređenjem ovog objekta čisto iz gušta i ljubavi prema ljepoti“, rekao je novi vlasnik vile iz 1906. godine u Radićevoj ulici.

Podsjetimo, predmetna nekretnina adaptirana je u kirurški snanatorij 1928. godine, a kasnije je dograđena te se do prije 20-ak godina koristila kao dio ortopedskog odjela KBC Osijek, ali je zbog ratnog razaranja i velikih šteta završila u ruševnom stanju i bez funkcije. Stručnjaci procjenjuju kako će za punu obnovu objekta biti nužno uložiti dodatnih 40-ak milijuna kuna.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Google maps


Pročitajte i..
Vlada dala suglasnost za prodaju vile Batory

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: