Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na prošlotjednoj sjednici Vlade Republike Hrvatske donsesena je odluka o davanju prethodne suglasnosti Upravnom vijeću Kliničkog bolničkog centra Osijek za raspolaganje nekretninom na adresi Radićeva 23 u Osijeku, u vlasništvu KBC-a Osijek, radi prodaje putem javnog natječaja.

Riječ je o Osječanima dobro poznatoj vili Batory površine 2956 metara četvornih za koju početna cijena iznosi 4.987.812 milijuna kuna.

U obrazloženju se navodi kako je KBC Osijek prethodno ponudio predmetnu nekretninu – kulturno dobro Republici Hrvatskoj, županiji te Gradu Osijeku, navodeći cijenu i druge uvjete prodaje, s obzirom da se radi o nekretnini koja je zaštićeno kulturno dobro i koja podliježe Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Međutim, ni Republika Hrvatska, Grad Osijek niti Osječko-baranjska županija nemaju namjeru prvokupa predmetne nekretnine za procijenjenu cijenu njezine vrijednosti. Kako se radi o ustanovi čija prava i dužnosti osnivača u ime Republike Hrvatske obavlja Vlada RH, Upravno vijeće ustanove poslalo je Vladi zamolbu za prethodnu suglasnost za prodaju iste nekretnine. Vlada je tu odluku donijela na svojoj posljednjoj sjednici i time je put za prodaju vile Batory i konačno rješavanje njezina statusa otvoren.

Podsjetimo, predmetna nekretnina izgrađena je 1906. godine, adaptirana je u kirurški snanatorij 1928. godine, a kasnije je dograđena te se do prije 20-ak godina koristila kao dio ortopedskog odjela KBC Osijek, ali je zbog ratnog razaranja i velikih šteta u ruševnom stanju i bez funkcije. Predmetna nekretnina nalazi se izvan sjedišta KBC-a Osijek, a obzirom na njezino stanje nije moguće obavljati zdravstvenu djelatnost i njezino održavanje predstavlja KBC-u Osijek financijski trošak.

Očekuje se da će natječaj za prodaju biti raspisan ovih dana te da će se pronaći zainteresirani ulagač spreman da obnovi jedan od najljepših secesijskih objekata u grada.Tekst: Osijek031.com
Foto: Google maps


 Stranica prilagođena ispisu

Imamo 8 tipova različi...
Pomeranac Boo ženkica,...
Odgajivacnica Kazuki g...
NOVO! Antibakterijski ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:165

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Zalazak