Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HGK ŽK Osijek: Okrugli stol gospodarskog foruma u okruženju luka unutarnjih voda Dunavskog sliva

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.05.2019. 8:29 
Naslov:  HGK ŽK Osijek: Okrugli stol gospodarskog foruma u okruženju luka unutarnjih voda Dunavskog sliva
30.05.2019. 11:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nužno je povećanje trenutnih i budućih kapaciteta Lučkih uprava


S ciljem podizanja konkurentnosti prometa na unutarnjim plovnim putovima, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Uprava unutarnje plovidbe u suradnji s Lučkim upravama Osijek i Vukovar i Hrvatskom gospodarskom komorom ŽK Osijek, organizira Okrugli stol gospodarskog foruma u okruženju luka unutarnjih voda Dunavskog sliva. Okrugli stol održat će u četvrtak, 30. svibnja 2019. godine u prostorijama HGK ŽK Osijek (Europska avenija 13, Osijek) s početkom u 11 sati.

Na gospodarskom forumu raspravit će se rezultati analize načina korištenja gospodarske zone u lučkom području luka Vukovar i Osijek te će se govoriti o mogućim modelima suradnje s budućim korisnicima zona (koncesionarima / partnerima), a sve radi privlačenja novih koncesionara u lučko područje.

Cilj je povećati trenutne i buduće kapacitete Lučkih uprava i razvoj poslovanja svih dionika koji gravitiraju toj regiji. Na okruglom stolu uz predstavnike Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i HGK – Županijske komore Osijek prisustvovat će i predstavnici lučkih uprava, gospodarstvenici te predstavnici jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Nakon što su kineski ulagači (CSEBA) u travnju 2019. godine posjetili Osijek i izrazili interes za gospodarskom suradnjom i investiranjem u Osječku riječnu luku, održavanje Okruglog stola predstavlja još jednu stepenicu prema iskorištavanju gospodarskog potencijala rijeke Drave i Dunava, poboljšanju plovne infrastrukture i novim zapošljavanjima.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na Okruglom stolu te svojim sudjelovanjem doprinesu kreiranju zaključaka u smjeru provođenja daljnjih aktivnosti na podizanju konkurentnosti prometa na unutarnjim plovnim putovima.

Za sudjelovanje na okruglom stolu potrebno je prijaviti se putem online prijavnice(hgk.hr/zupanijska-komora-osijek/potrebno-je-potaknuti-razvoj-luckog-gospodarstva-u-vukovaru-i-osijeku-najava) do 29. svibnja. 2019. godine.

Program:


10:30 - 11:00 sati - Okupljanje i registracija sudionika, Mala vijećnica HGK
11:00 – 11:20 sati - Uvodno predstavljanje teme Okruglog stola, Velika vijećnica HGK
11:20 – 12:30 sati - Prezentacija potencijala razvoja luka i prometa na unutarnjim vodama
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
Lučka uprava Osijek
Lučka uprava Vukovar
Luka Vukovar
Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici

12:30 – 12:45 sati - Pauza, Mala vijećnica HGK
12:45 – 14:00 sati - Panel rasprava o potencijalima razvoja luka i gospodarskih zona na područjima luka, Velika vijećnica HGK
14:00 sati - Druženje sudionika i domjenak, Restoran HGK



Tekst i foto: Kreativna agencija Adverta

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: