Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"Zahuktali" se radovi na izgradnji novog stadiona

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2019. 19:13 
Naslov:  "Zahuktali" se radovi na izgradnji novog stadiona
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ponovno su se „zahuktali“ radovi na izgradnji novog stadiona i kampa Škole nogometa na osječkom Pampasu. U proteklom razdoblju morale su biti odrađene neke predradnje za predstojeće građevinske aktivnosti, koje će u bliskoj budućnosti donijeti i prve obrise budućeg nogometnog kompleksa NK Osijek.

Prvo smo radili izmještanje glavnog cjevovoda. Naime, u pitanju je središnja stara opskrbna cijev Vodovoda, vodom iz Drave, u slučaju potrebe kada se prekine opskrba iz arteških bunara. To je bio preduvjet da bismo na istome mjestu ovih dana započeli i s bušenjem „pilota“ kojih će biti oko tisuću. Cijevi su maknute i može se nesmetano raditi. Sada je doslovno „full gas“ i za dvadesetak dana će biti postavljeni svi „piloti“, nakon čega se kreće s izgradnjom samoga objekta. Mislim pritom na čeličnu te armirano-betonsku konstrukciju, kao i na krovište stadiona, rekao je glavni direktor našeg prvoligaša Igor Galić.

Osječki izvođači radova
Što se tiče onih koji su neposredno zaduženi za sve ono što se radi na Pampasu, prvi je klupski operativac dodao:

Eurokamen“ izvođač aktualnih radova, kao što je bio u onoj početnoj, pripremnoj fazi kada se radilo nasipavanje terena. Ako nas vrijeme posluži „piloti“ će biti postavljeni i u kraćem vremenu od 22 radna dana koliko je predviđeno. Kao pobjednici Natječaja, radove izvode u zajednici ponuditelja „Osijek Asfalt“ d.o.o. i „Eurokamen“ d.o.o. na što smo posebno ponosni. Naime, i time dokazujemo da Osijek i za ovaj izazov ima odgovor. Naime, obje su tvrtke naše lokalne, osječke. Riječ je o dosta specifičnim uvjetima izgradnje, a sve će morati biti završeno na vrijeme, u predviđenim rokovima.

Uskoro otvaranje natječaja za pristupnu cestu
Projektant je tvrtka „Sirrah projekt“ d.o.o., stručni nadzor preuzima „ZDL arhitekti“ d.o.o., a svi bi radovi trebali, kako je i prvotno planirano, biti okončani u ljeto iduće godine. Galić je na kraju dodao:

Uskoro će, točnije 24. travnja, biti otvaranje Natječaja za izgradnju pristupne Ceste 1 koja se odnosi na produžetak Kanižlićeve ulice prema gradilištu. U nastavku te prometnice bit će izgrađen jedan manji kružni tok na koji se nastavlja Cesta 2 koja će voditi prema parkingu budućeg stadiona, odnosno kampa. Mi smo u oba slučaja investitori.





Tekst i foto: NK Osijek

Pročitajte i..
[FOTO i VIDEO] Predstavljen izgled novog stadiona NK Osijek na Pampasu

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: