Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U sklopu Kreativne riznice predstavljen roman "OSvojski"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.04.2019. 10:55 
Naslov:  U sklopu Kreativne riznice predstavljen roman "OSvojski"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Drugi dan ovogodišnje Kreativne riznice, popularizacijskoga simpozija kreativne industrije (petak, 12. travnja), također je na Ekonomskom fakultetu bio ispunjen zanimljivim radionicama, predavanjima i panelima, ali i jednim premijernim književnim predstavljanjem.

Pojedine su se radionice održavale i na engleskom jeziku, a jedna od takvih bila je ona koju je vodila Yihe Wang iz Kine, pod nazivom Experience traditional Chinese national sport.



Premda je, primjerice, stolni tenis vrlo popularan u Kini, Yihe Wang naglasila je da u cijeloj državi prevladava sport nazvan jianzi. Posrijedi je tradicionalni kineski sport u kojemu igrači nastoje zadržati tešku lopticu (tzv. shuttlecock) u zraku koristeći svoje tijelo. Drugu radionicu Calligraphy and Chinese name održala je Yu Yang, kineska učiteljica u Institutu Konfucije, koja ujedno i predaje kineski jezik na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Svi sudionici radionice imali su prigodu doživjeti šarm kineske kaligrafije te napisati svoje kinesko ime, koristeći posebne metode i alate.



Sestre Anja Kvesić i Nikolina Kvesić, poznate po svom modnom brendu Desiinia, izložile su svoj put prema uspjehu. Svoja znanja koja su stekle na fakultetu implementirale su u posao u kojemu spajaju kreativnost, marketing i prodaju. Sam cilj predavanja bio je predstaviti kako od nule pokrenuti posao te s kojim preprekama se mogu susresti koji se odluče na to.



Nastojale su motivirati sve ljude, kako studente, tako i nezaposlene te zaposlene ljude da se nikada ni u čemu ne ustručavaju. Glavni je cilj bio sve nazočne potaknuti na hrabrost i odvažnost da kroz njihov primjer uvide kako kada nešto volite, u tome možete uživati, ali i razviti karijeru. U poslijepodnevnim satima upravitelj tehnike Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Davor Molnar i Zdenka Lacina, predavačica s Akademije za umjetnost i kulturu, održali su radionicu Nastanak kazališne predstave u kojoj su izložili postupak nastanka predstave, kostima i svih drugih pomagala koji su glumcima potrebni za predstavu.

Kao vrhunac Kreativne riznice 2019. u petak navečer održana je Vodikova svečanost. Uvodnu su riječ održali izv. prof. dr. sc. Josipa Mijoč, izvršna direktorica Kreativne riznice, i dekan Ekonomskoga fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković. Prof. dr. sc. Jasna Horvat uz urednicu Naklade Ljevak, izv. prof. dr. sc. Nives Tomašević, pročelnicu Upravnog odjela za programe Europske unije Korneliju Mlinarević i profesoricu hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Osijeku, prof. dr. sc. Milicu Lukić, predstavila je svoj roman OSvojski koji prati priču hrabroga i smionoga ratnika Eugena od Savoje te ju isprepliće s poviješću Osijeka. Romanom OSvojski Jasna Horvat slavi deset godina književnoga stvaralaštva.



Za kraj Vodikove svečanosti uprizorena je monodrama Ars Eugenium u režiji red. prof. art. Roberta Raponje prema tekstu Jasne Horvat. Izveo ju je glumac Filip Sever uz skladatelja i pijanista Luke Gotovca, u produkciji Josipe Mijoč.





Tekst i foto: Kreativna riznica

Najava: Kreativna riznica [2019.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: