Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek: Konferencija "Slavonika inspirira poljoprivredu"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.02.2019. 10:07 
Naslov:  Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek: Konferencija "Slavonika inspirira poljoprivredu"
05.03.2019. 16:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[5.3.2019.] Danas je u Osijeku otvorena 4. nacionalna poljoprivredna konferencija Slavonika [2019.]


[4.3.2019.] Sutra će se u Osijeku na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti održati 4. po redu nacionalna poljoprivredna konferencija Slavonika koju će otvoriti resorni ministar poljoprivrede te potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske g. Tomislav Tolušić.

Tijekom konferencije ministar Tolušić će razgovarati s više od 150 studenata koji dolaze s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Visoko gospodarsko učilište Križevci, te studenti s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka. U razgovoru ministra i studenata bit će prilike da ministar kroz pitanja čuje što studente zanima i na koji način im ministarstvo može pružiti operativnu potporu budući da je financijska potpora mladim poljoprivrednicima već osigurana.

Na konferenciji se, kao i prethodnih 3 godina, očekuje 350 sudionika, predstavnika velikih, srednjih i malih tvrtki, predstavnici OPG-ova, predstavnici institucija koje provode poljoprivrednu politiku te predstavnici akademske zajednice.

Organizatori konferencije su Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku, Apriori World, pokrovitelji konferencije su Ministarstvo poljoprivrede, Osječko – baranjska županija te grad Osijek, a institucionalnu potporu pruža Europska banka za obnovu i razvitak čija će direktorica Victoria Zinchuk govoriti na konferenciji.

[klik za uvećanje]



[21.02.2019.] U Osijeku će se 5. ožujka 2019., na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku održati po četvrti put nacionalna poljoprivredna konferencija Slavonika. Konferenciju će svečano otvoriti ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske g. Tomislav Tolušić koji će imati i izlaganje o smjernicama hrvatske poljoprivrede.

Pod okriljem platforme Inspiriramo poljoprivredu, s ciljem poticanja i promicanja razvoja poljoprivrede i njezinih politika usmjerenih na održiv ruralni razvoj, 22 poljoprivrednih stručnjaka kroz predavanja i panele iznijet će svoja razmišljanja i dati poglede na rješenja s ciljem konkurentnosti hrvatske poljoprivrede.

Slavonika je jedina konferencija koja okuplja sve ciljne javnosti unutar poljoprivredne zajednice: stručnjake velikih poljoprivrednih kompanija, predstavnike državnih institucija, akademsku zajednicu, ali i ono najvažnije studente koji predstavljaju budućnost hrvatske poljoprivrede. Kao i prošle godine, studenti će imati priliku postavljati pitanja ministru Tomislavu Tolušiću tijekom programskog dijela kroz koje će neka od pitanja otvoriti razmišljanja o pogledu mladih budućih poljoprivrednih stručnjaka na hrvatsku poljoprivredu.

Program konferencije podijeljen je u tri tematska sklopa predavanja pod temama: „Uloga institucija u razvoju hrvatske poljoprivrede“, „Pozitivni primjeri“ i „Digitalna transformacija, konkurentnost i opstanak hrvatske poljoprivrede“. U okviru programa održat će se i panel rasprava „Kako ojačati proizvođače u lancu opskrbe i osnažiti domaći vertikalni lanac od poljoprivrede do turizma?“, a svoje izlaganje imat će i direktorica Europske banke za obnovu i razvitak u Republici Hrvatskoj Victoria Zinchuk.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Osječko – baranjske županije i grada Osijeka, a suorganizator su Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku te Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Konferencija se održava bez financijske kotizacije te se očekuje 360 sudionika




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: