Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osijek u 2018. ostvario rekordnih 111.000 noćenja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.01.2019. 13:51 
Naslov:  Osijek u 2018. ostvario rekordnih 111.000 noćenja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Grad Osijek nastavlja bilježiti sve bolje rezultate kada je riječ o broju turista koji dolaze u naš grad i broju noćenja koji ostvaruju.

Kako nam je rekao Mislav Pavošević iz Turističke zajednice Grada Osijeka, prošle godine Osijek je posjetilo 57.079 turista, što je za 4000 više nego 2017., a koji su ostvarili 111.000 noćenja, 9000 više nego prethodne godine (porast od 10%).

Nekoliko je razloga za kontinuirani rast broja turista koji posljednjih godina posjećuju naš grad: prije svega to je cjelogodišnji rad TZ-a kako bi se grad nametnuo na turističkom tržištu kroz razvoj i poboljšavanje suradnje s turističkim agencijama i prijevoznicima, širenjem ponude aranžmana itd.

Još jedan od razloga je i konstantno povećanje smještajnih kapaciteta u gradu. Tako je krajem prošle godine Osijek imao 163 smještajna objekta s 1697 kreveta, što je povećanje od gotovo 50% u odnosu na kraj 2017. godine.

Vezano uz povećani broj smještajnih kapaciteta, turisti koji posjećuju Osijek sve češće traže i višu kvalitetu usluge. Naime, najzastupljeniji strani turisti su oni s njemačkog govornog područja koji uglavnom stižu kruzerima, bolje su platežne moći, a kod rezerviranja smještaja uglavnom traže sadržaje na razini hotela sa četiri zvjezdice (bazen, sauna, jacuzzi...).

Još jedan trend je primjetan, tvrdi Pavošević: gosti u Osijeku ostaju duže. Prosječan boravak gostiju prošle godine je dvije noći, što znači da gosti više ne dolaze u Osijek samo da prespavaju već ga koriste kao bazu da ostanu nekoliko dana te istražuju ljepote Slavonije i Baranje.

U ovoj godini očekuje se nastavak rasta broja turista i noćenja čemu će zasigurno pridonijeti novootvoreni smještajni objekti više kategorije, ali i brojne manifestacije poput Svjetskog prvenstva u streljaštvu, Svjetskog kupa u gimnastici, Pannonian Challengea ili Adventa u Osijeku koji iz godine u godinu privlače sve više ljudi.

Uz sve to, Osijek je prepoznat kao kvalitetna enogastro i cikloturistička destinacija, sve se više probijaju festivali piva poput Craft Beer Festivala ili Oktoberfesta, a zamah daljnjem razvoju turizma u gradu na Dravi sigurno će dati i Dani hrvatskog turizma koji će se ove godine održati upravo u Osijeku.

Sve ovo je dokaz da turizam postaje sve važnija gospodarska grana Slavonije i Baranje, u čemu najveću ulogu ima upravo Grad Osijek koji ostvaruje više od polovice ukupnog broja noćenja u cijeloj županiji.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Dino Spaić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: