Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ferragosto JAM #12 [2019.]: Objavljena satnica festivala, povoljniji prijevoz vlakom i druge pogodnosti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.12.2018. 13:20 
Naslov:  Ferragosto JAM #12 [2019.]: Objavljena satnica festivala, povoljniji prijevoz vlakom i druge pogodno
Od 02.08.2019. 20:00 do 05.08.2019. 19:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[9.8.2019.] [FOTO] Iskrena euforija izvođača za povijesno izdanje festivala Ferragosto JAM


[2.8.2019.] [FOTO] Najluđim dance tulumom otvoren 12. Ferragosto JAM


Točno tjedan dana ostalo je do početka Ferragosto JAM festivala, najvećeg ljetnog slavlja domaće i regionalne glazbene scene. Uz objavljenu kompletnu satnicu programa, najavljene su pogodnosti u prijevozu vlakom do Orahovice te do festivalske lokacije, kao i druge korisne informacije tijekom boravka na festivalu. Dosad najimpresivnije izdanje Ferragosto JAMA s više od 50 izvođača na čak šest pozornica održat će se od 1. do 5. kolovoza na Orahovačkom jezeru.

HŽ popust na prijevoz vlakom

HŽ Putnički prijevoz svim putnicima posjetiteljima festivala odobrava 40% popusta u 1. i 2. razredu redovnih vlakova. Popust se može koristiti od 1. do 5. kolovoza isključivo za kupnju povratnih karata sa svih kolodvora na prugama HŽ-a do kolodvora Zdenci-Orahovica i natrag. Prilikom kupnje karata potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a da bi popust bio važeći i u povratku kartu je na poleđini potrebno ovjeriti pečatom organizatora. Ovjeravanje karata će se vršiti na Info pultu tijekom trajanja festivala unutar radnog vremena Info pulta navedenog na službenim stranicama festivala. Pravo na popust mogu ostvariti i slovenski državljani za dvosmjerna putovanja sa svih kolodvora Slovenskih željeznica do kolodvora Zdenci Orahovica i natrag. Popust se neće moći koristiti na relacijama kraćim od 25 km.

Besplatan autobus

S kolodvora Zdenci-Orahovica do jezera posjetitelje će prevoziti besplatan autobus u terminima usklađenim s dolascima vlakova. S istog mjesta gdje je ostavio putnike, autobus će 5. kolovoza prevoziti posjetitelje nazad na kolodvor u terminu od 10:30 do 17:00.

Bezgotovinski sustav plaćanja

U suradnji s Entriom bezbrižnije uživanje u festivalu bit će omogućeno uz RFID festivalsku narukvicu koja, osim što je ulaznica za festival, omogućuje kupovinu unutar festivalskog prostora bez upotrebe novčanika, gotovine, tokena i slično. Svaki posjetitelj na ulazu svoju ulaznicu mijenja za narukvicu. Na mjestima naznačenim kao Top Up mjesta bit će moguće nadoplatiti novac na narukvicu, a kupnja hrane, pića i ostalog obavljat će se unutar festivalskog prostora prislanjanjem narukvice na RFID uređaj djelatnika festivala. Tijekom cijelog trajanja festivala moći će se učiniti dodatna nadoplata na RFID narukvicu, provjeriti stanje ili izvršiti povrat cjelokupnog preostalog iznosa novca.

Dolazak na festival i besplatno kampiranje

Zamjena ulaznica za festivalske narukvice vršit će se na Infu pultu. U četvrtak, prvog dana festivala, u terminu od 16:00 do 02:00, dok će se u petak, subotu i nedjelju to moći učiniti od 17:00 do 02:00. Festivalska ulaznica omogućuje besplatno kampiranje na mjestima označenim kao festivalski kamp. Na svim drugim lokacijama na jezeru kampiranje je dozvoljeno, ali se naplaćuje od strane Uprave Jezera. Također, roštiljanje uz jezero je dozvoljeno, ali se vatra smije paliti samo na određenim mjestima. Sječa drveća Parka prirode Papuk strogo je zabranjena i kažnjiva.

Raspored i satnica programa

Najraskošnije izdanje Ferragosta ugostit će više od 50 imena domaće i regionalne scene. Festivalski lineup na glavnom Addiko Piknik Stageu predvode Josipa Lisac, Goran Bare & Majke, Vojko V, Partibrejkers, Urban & 4, Brkovi, Edo Maajka & bend, Krankšvester, Nered i Stoka, Nipplepeople, a pridružit će im se i mnoga druga istaknuta imena rock, punk i hip hop žanra. Na dosad najjačem elektronskom #DobroJutro Stageu u ulozi headlinera nastupit će Mladen Tomic iz Banja Luke, dok na akustični Izštekani Stage između ostalih u nešto drugačijoj varijanti dolaze Mrle iz Leta 3 i Ivanka kao Mr. Lee & IvaneSky. U pogonu će biti čak šest festivalskih pozornica što je najviše u povijesti festivala. Satnica kompletnog programa nalazi se na linku. Velika, proširena chill zona svakog dana od 10:00 do 19:00 nudit će dodatne festivalske sadržaje.

Ulaznice

Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 150 kn za sve dane festivala odvija se putem Entrio sustava i na prodajnim mjestima na lokacijama: Zagreb - Dirty Old Shop, Osijek - Exit, Orahovica - Plavac, Rijeka - Dallas Music Shop, Virovitica - Štedna, Koprivnica - Pixel, Đakovo - Fontana, Požega - Tom Klub, Split - Lumer shop, Entrio outlets –> entrio.hr/outlets

Na ulazu će se festivalske ulaznice moći kupiti po cijeni od 170 kn. U ponudi putem Entrio sustava su i jednodnevne ulaznice po cijeni od 100 kn.

[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]



[17.7.2019.] Najraskošnije izdanje festivala Ferragosto JAM s više od 50 izvođača na čak šest pozornica, ove godine još jači naglasak stavlja na elektronski #DobroJutro Stage. Mladen Tomic, Teo Harouda i MILEA aduti su s liste pomno biranih imena regionalne elektronske scene koji će publiku na Orahovačkom jezeru držati na nogama do ranih jutarnjih sati od subote, 3. kolovoza sve do ponedjeljka, 5. kolovoza.

Bosanskohercegovački DJ i producent Mladen Tomic, veliki headliner #DobroJutro Stagea, svojim hipnotičkim spojem techna i tech housea osvojio je srca clubbera diljem svijeta. Sa Sinišom Tamamovićem još krajem devedesetih osnovao je vlastitu etiketu Night Light Records koja je danas sinonim za kvalitetu, inovativnost i izdanja koja su uvijek korak ispred. Njegov autorski rad, prepoznat i podržan od strane uglednih artista i vlasnika poznatih izdavačkih etiketa kao što su Dubfire, Richie Hawtin, John Acquaviva, Monika Kruse, Umek, Popof, Adam Beyer, Stefano Noferini i druge, vinuo ga je među najbolje te mu otvorio vrata najprestižnijih klubova i festivala na svijetu. Tome svjedoči i impozantna lista festivala na čijem se lineupu našlo i Mladenovo ime - Miami WMC 2013. i 2014. (SAD), Soul Tech i Selenic Beach (Meksiko), Kazantip Festival (Ukrajina), Stereo Sunday i Amsterdam Dance Event (Nizozemska), EXIT – Dance Arena (Srbija), Sea Dance (Crna Gora) i drugi. Uz visoko hvaljen niz originalnih traka, produkcija je i danas središte njegovog interesa s redovnim izdanjima na poznatim etiketama poput Sci+Tec, Suara, Tronic, Terminal M, 1605, Octopus, 100% Pure, Deeperfect, Stereo Productions i Definitive Recordings, a radio je i remixeve za poznata imena poput Maura Picotta, Sebastiana Legera, Cristiana Varele, Stefana Noferinija, Marka Nastica i mnoge druge. Na Ferragosto stiže u nedjelju, 4. kolovoza, i sprema još jedan prepoznatljivi, energičan set s pažljivo odabranim kompozicijama i unikatnom produkcijom.



MILEA je mlada i entuzijastična techno DJ-ica rođena u Sloveniji. U malo više od godinu dana na sceni dospjela je do pet najboljih u Hrvatskoj na finalu Burn Residency natjecanja. Njeni setovi puštani su diljem domaćih radijskih postaja, nastupala je na festivalima Slurp i NOX, a uz rezidenturu u požeškom Pub Mac Key klubu, vrtila je pred imenima kao što su Ladida i Eric Sneo. Među utjecajima u osobnoj estetici zvuka ističu se Maceo Plex, Adam Beyer, Trikk, Pig&Dan, Mark Reeve, Petar Dundov, Joris Voorn. Teo Harouda iz Zagreba u svoje čiste techno setove unosi i elemente melodičnog techna i industriala, dok na relaciji techno-house-deep više vozi beogradski Mancha koji se može pohvaliti rezidenturama u najjačim beogradskim klubovima te nastupima na festivalima Exit, MAD, Forest Calling i drugima. Jaku regionalnu techno postavu na Ferragostu čini i Fixsell iz Osijeka, osnivač Ground Zero organizacije i brojnih evenata i projekata underground elektronske glazbe sa zadatkom bezgraničnog promicanja techna, od progresivnijeg do tvrđeg i mračnijeg stila. Njegov sugrađanin Goran Kolak pokretač je i rezident klupskog programa Igranka u klubovima Exit i Matrix, a u čijim se setovima može čuti širok spektar zvuka u rasponu između house i techno pravaca s naglaskom na deep, groove i driving elemenate.

#DobroJutro Stage ponudit će i ostale elektronske žanrove poput drum'n'bassa, hip hopa, duba i srodnog, a u takvoj se postavi nalazi VRH, službeni DJ Kiše metake i Vojka V kojima je radio i na postprodukciji albuma. S Dječacima je surađivao na albumu "Istina", a nastupao i kao support za Edu Maajku, High5, Mimi Mercedez i mnoge druge. Jedan je od odgovornih za 10 godina drum and bass partyja Karantena u Splitu na kojem je ugošćeno mnogo svjetski poznatih DJ-eva i producenata. Iz Osijeka na Ferragosto stiže Fullstep Phil, mladi drum & bass producent, ujedno i rezident najpoznatijeg domaćeg klubskog d’n’b programa VuBass. Prošle godine pjesmu "Rollout" izbacuje za mladi UK label Mash Up Recordings. Oliver je DJ poznatog dvojca Krankšvester te osnivač i organizator osječkog Bassinga projekta. Na Ferragostu će svojim hip hop/dub/funk setom u subotu otvoriti #DobroJutro Stage, dok ga u nedjelju disko setom starta Mile Hund, poznat i po svom projektu Mile Voli Disko kojim oduševljava nastupima na ljetnim festivalima.

Oliver je ove godine zaslužan i za kreiranje kompletnog lineupa #DobroJutro Stagea, o čemu je izjavio: „Ovogodišnji DJ stage lineup stoji rame uz rame s glavnim Addiko Piknik Stageom, uzimajući u obzir kvalitetu i raznolikost izvođača. Žanrovski će se tu naći ponešto za svakog ljubitelja elektronske glazbe te smo okupili DJ imena iz cijele regije kako bi posjetiteljima priuštili vrhunsku zabavu do jutra.

ULAZNICE
Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 150 kn za sve dane festivala odvija se putem Entrio sustava i na prodajnim mjestima na lokacijama: Zagreb - Dirty Old Shop, Osijek - Exit, Orahovica - Plavac, Rijeka - Dallas Music Shop, Virovitica - Štedna, Koprivnica - Pixel, Đakovo - Fontana, Požega - Tom Klub, Split - Lumer shop, Entrio outlets –> entrio.hr/outlets

U ponudi putem Entrio sustava su i jednodnevne ulaznice po cijeni od 100 kn.

LINEUP FERRAGOSTO JAM 12
Addiko Piknik Stage: Josipa Lisac, Goran Bare & Majke, Vojko V, Urban&4, Brkovi, Krankšvester, Partibrejkers, Edo Maajka & Band, Letu štuke, Nered i Stoka, Nipplepeople, I Bee, Minea, Ella, M.O.R.T., Kries, Porto Morto, Them Moose Rush, Ogenj, Čovek bez sluha, Rezerve, Sfumato, Helem nejse, One Step Away, Detmeć, DJ Kneža (Dance Hard)
Izštekani Stage: Mr.Lee & IvaneSky, Domagoj Šimek, Ischariotzcky, Mi Vida, JeboTon Ansambl, Aklea Neon, MAR, Ognjen Čudnoređe
#DobroJutro Stage: Mladen Tomic, Teo Harouda, Fixsell, MILEA, Mancha, Oliver, VRH, Mile Hund, Goran Kolak, Fullstep Phil
Tihi Stage: Mario, Furtee, Spica, Omer, Marko Jozić
Balkanrock Stage: DJ Kneža
+ Ferragosto orkestar
+ Tajni Stage
+ Borbe Kečera
+ Glazbeni kviz by Iskon
+ Turnir u odbojci na pijesku



[1.7.2019.] Još je mjesec dana ostalo je do početka Ferragosto JAM festivala, najvećeg kontinentalnog ljetnog slavlja u misiji promicanja domaće i regionalne glazbene scene.

Nagradna igra prvi krug
Portal Osijek031.com poklanja 2x1 festivalsku ulaznicu za Ferragosto JAM vjernim korisnicima portala.

Sudjelovati možete:
1] ispunjavanjem obrasca ispod i klikom na gumb "Like" na vrhu ovog članka
2]u Facebook komentar, par centimetara ispod, upišite "Osijek031 i ja idemo na ovogodišnji Ferragosto JAM!"
[bit će nam drago ako se prijavite na oba načina (povećavate mogućnost dobitka)!]


Nagradna igra je završena, a sretni dobitnici su:
Maja Bogdan
Marko Brođanac

Dobitnici će u roku 24 sata na e-mail adresu navedenu prilikom prijave primiti obavijest/upute o preuzimanju nagrade. U slučaju nedobivanja e-maila s obavijesti, molimo Vas da nam se obratite na e-mail redakcije!

Dobitnici čestitamo, a ostalima želimo više sreće u nekoj od sljedećih nagradnih igara na portalu Osijek031.com!

Nagradna igra drugi krug
Portal Osijek031.com poklanja 2x1 festivalsku ulaznicu za Ferragosto JAM vjernim korisnicima portala.

Sudjelovati možete:
1] ispunjavanjem obrasca ispod i klikom na gumb "Like" na vrhu ovog članka
2]u Facebook komentar, par centimetara ispod, upišite "Osijek031 i ja idemo na ovogodišnji Ferragosto JAM!"
[bit će nam drago ako se prijavite na oba načina (povećavate mogućnost dobitka)!]


Nagradna igra je završena, a sretni dobitnici su:
Mihael Rusan
Dora Jurčić


Dobitnici će u roku 24 sata na e-mail adresu navedenu prilikom prijave primiti obavijest/upute o preuzimanju nagrade. U slučaju nedobivanja e-maila s obavijesti, molimo Vas da nam se obratite na e-mail redakcije!

Dobitnici čestitamo, a ostalima želimo više sreće u nekoj od sljedećih nagradnih igara na portalu Osijek031.com!

Nagradna igra treći krug
Portal Osijek031.com poklanja 2x1 festivalsku ulaznicu za Ferragosto JAM vjernim korisnicima portala.

Sudjelovati možete:
1] ispunjavanjem obrasca ispod i klikom na gumb "Like" na vrhu ovog članka
2]u Facebook komentar, par centimetara ispod, upišite "Osijek031 i ja idemo na ovogodišnji Ferragosto JAM!"
[bit će nam drago ako se prijavite na oba načina (povećavate mogućnost dobitka)!]


Nagradna igra je završena, a sretni dobitnici su:
Mia Pleslić
Filip Mahaček


Dobitnici će u roku 24 sata na e-mail adresu navedenu prilikom prijave primiti obavijest/upute o preuzimanju nagrade. U slučaju nedobivanja e-maila s obavijesti, molimo Vas da nam se obratite na e-mail redakcije!

Dobitnici čestitamo, a ostalima želimo više sreće u nekoj od sljedećih nagradnih igara na portalu Osijek031.com!


[24.6.2019.] Manje od 40 dana ostalo je do početka Ferragosto JAM festivala, najvećeg kontinentalnog ljetnog slavlja u misiji promicanja domaće i regionalne glazbene scene. Josipa Lisac, Goran Bare i Majke, Vojko V, Partibrejkers, Edo Maajka, Brkovi, Urban&4 samo su dio liste od 50 imena koja su potvrdila svoj dolazak na Orahovačko jezero, a konačno je poznat i raspored nastupa po danima i pozornicama.

Četvrtak, 1. kolovoza 2019.
Festival će na glavnoj Addiko Piknik pozornici otvoriti predvodnice cro dance groznice 90ih – Ella, I. Bee i Minea. Tulum će začiniti i nezaobilazni party kralj DJ Kneža sa svojim Dance Hard programom.

Petak, 2. kolovoza 2019.
Drugog dana na glavnu pozornicu penju se neuništivi Goran Bare & Majke, a s bendom dolazi i proslavljeni Edo Maajka. Mistični Kries zapalit će publiku svojim world music izričajem, baš kao i eksperimentiranju sklon sve primjećeniji Porto Morto i sinjski M.O.R.T. koji već uživa izgrađenu publiku. Iz Sarajeva stiže perspektivni hip hop Helem nejse, dok će iz Makarske dašak retro rock zvuka u maniri Đavola donijeti Rezerve. Petak će zaključiti Kneža na Balkan rock pozornici.

Subota, 3. kolovoza 2019.
U pogon kreću i ostale festivalske pozornice. Akustična pozornica imena Izštekani Stage u popodnevnim satima ugostit će kantautore MAR i Domagoja Šimeka te bendove Ischariotzcky i JeboTon Ansambl. Na Addiko Piknik Stageu vladat će veličanstvena Josipa Lisac, žilavi rockeri Partibrejkers, poetičan Urban&4 te najtraženiji čovjek regije Vojko V. Plejadi velikih imena pridružit će se i istaknuti predstavnici alternativne scene – punkeri FNC Diverzant i One Step Away te dva rock trojca, Them Moose Rush i Sfumato. Pozornica s DJ nastupima, tzv. #DobroJutro Stage priprema party do jutarnjih sati u postavi Oliver, Fullstep Phil, VRH, Goran Kolak i MILEA. Na Tihom Stageu kanale za slušalice slagat će Mario, Furtee & Spica i Kneža.

Nedjelja, 4. kolovoza 2019.
Posljednjeg dana na Izštekanom Stageu zasvirat će Mr.Lee i IvaneSky poznatiji kao Mrle i Ivanka Mazurkijević, ekscentrični kantautor Ognjen Čudnoređe, svježa nada kantautorske scene Aklea Neon, a očekuje se i jedno iznenađenje. Na glavnu pozornicu kročit će nezaobilazni Ferragosto residenti Krankšvester, osebujni Brkovi, povratnički tandem Nered i Stoka, tvorci alter-pop evergreena Letu Štuke i tajanstveni pop dvojac Nipplepeople. Stiže i punk rock bend Mikija iz Six Packa, Čovek bez sluha, kao i novi rap rockeri Detmeć te Porinom nagrađeni folk rockeri Ogenj. Party nedjelju na #DobroJutro Stageu spremaju Mladen Tomic, Teo Harouda, Mile Hund, Mancha i Fixsell, dok na Tihom Stageu ordiniraju Omer, Marko Jozić i Mario. DJ program trajat će do ranih jutarnjih sati i tako se protegnuti na ponedjeljak, 5. kolovoza.
Šesta Secret pozornica i Ferragosto orkestar koji će od petka do nedjelje kružiti oko jezera, nekoliko chill zona u funkciji sa svojim programima te premijerno proširenje festivalskih aktivnosti i u sam grad Orahovicu, čine ovogodišnji Ferragosto najbogatijim dosad.




Ulaznice
Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 150 kn za sve dane festivala odvija se putem Entrio sustava i na prodajnim mjestima na lokacijama: Odvija se na lokacijama - Zagreb: Dirty Old Shop, Osijek: Exit, Orahovica: Plavac, Rijeka: Dallas Music Shop, Virovitica: Štedna, Koprivnica: Pixel, Đakovo: Fontana, Požega: Tom Klub, Split: Lumer shop, Entrio outlets –> entrio.hr/outlets

U ponudi putem Entrio sustava su i jednodnevne ulaznice po cijeni od 100 kn. Festivalski paketi u izuzetno ograničem broju mogu se potražiti putem formulara na službenoj stranici festivala.

Od svojih početaka Ferragosto JAM usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica prometnuli su Ferragosto u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji. Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka.

[klik za uvećanje]


[Foto: Samir Cerić Kovačević]



[6.6.2019.] Najveći domaći festival s programom oblikovanim isključivo od izvođača s ovih prostora, Ferragosto JAM, sinoć je pred okupljenim medijima i prijateljima u zagrebačkom GRIFU otkrio nova glazbena imena i kompletirao cijeli program. Po prvi put aktivnosti su proširene u grad Orahovicu, a najavljeni su i novi sadržaji koji će upotpuniti festivalsko iskustvo od 1. do 5. kolovoza na Orahovačkom jezeru. Na najvećem broju pozornica u povijesti festivala, čak njih šest uz nekoliko festivalskih zona, rasporedit će se više od 50 izvođača što ovogodišnji Ferragosto čini najbogatijim dosad!

Velika pojačanja na glavnom Addiko Piknik Stageu čine jedinstvena Josipa Lisac čiji se povratak na jezero željno iščekuje još od 2016. kada je zbog vremenskih neprilika nastup morao biti skraćen, zatim veliki rock poeta Urban&4 koji dolazi na krilima novog, svježeg singla "Iskra", žestoki hip hop dvojac Krankšvester, svojevrsni Ferragosto residenti, čiji se posljednji videospot "Slava" opako približava brojci od milijun Youtube pregleda te zagrebačka punk mašina FNC Diverzant napucana novim materijalom, drugim studijskim albumom na koji se čekalo čak 16 godina.

[Foto: Emanuela Tomino]


Sett iz Krankšvestera podijelio je iskustva s prvih izdanja festivala: „Mi smo bili u periodu kad je festival još bio na kištrama, to je bilo roštiljanje u dvorištu i u toj fazi nitko nije mogao predvidjeti u što će se to pretvoriti. Par godina kasnije već je bila gomila ljudi, ogroman skok u kratkom vremenu. Ono zbog čega se mi konstantno vraćamo je neopisivo dobra atmosfera. Jedan od top koncerata koji smo imali je bio upravo na jednom Ferragostu kada je usred izvođenja posljednje pjesme 'Kruti' na mene sletio ogroman leptir, to je bio čaroban trenutak koji ću uvijek pamtiti. Stvarno me iznenađuje koliko to raste i koliko je u stanju postati još većim festivalom. Što se nas tiče, nastup na Ferragostu je jedan od najvećih i nama najbitnijih koji imamo u godini gdje se trudimo dati svoj maksimum. Dođite vidjeti Krankšvester u top formi!

Predstavljen je i kompletan DJ program koji se dijeli na dvije pozornice. Na #DobroJutro Stageu nastupit će probrani akteri elektronske scene: Mladen Tomic, Oliver, Fullstep Phil (Vubass), VRH, Goran Kolak (Igranka), MILEA, Mile Hund (Mile <3 Disko), Teo Harouda (Naked Lunch, DEPOklub), Mancha i Fixsell (Ground zero). Poznati po djelovanjima u spomenutim programima, žanrovski pokrivaju od techna, housea, bassa, disca pa sve do drum&bassa, hip hopa i duba. Najtiša pozornica Silent Stage rasplesat će publiku spremnu da party dožive kroz wireless slušalice gdje će moći birati između nekoliko različitih kanala u DJ postavi: Mario, Omke, Furtee & Spica i Marko Jozić. Dodatni party priprema i DJ Kneža koji donosi svoj popularni Balkan Rock program na istoimenu pozornicu.

Prvi put kada smo nastupali na Ferragostu bilo je brutalno. Kada smo tek stigli tamo, sjećam se da je bio već sumrak, dosta mladih, ekipa roštilja, a iz šatora smo čuli da ljudi puštaju naše pjesme tako da odmah da na početku dobiješ dobar dojam. Bilo je odlično, baš lijepo iskustvo. Mislim da se Ferragosto već neko vrijeme etablirao, to je jedan od većih festivala i svakom izvođaču je prestiž nastupati tamo tako da to već dovoljno govori.“ – zaključio je Šemso iz Brkova.

Uz istaknute kantautore koji će na Izštekanom Stageu nastupiti u mahom akustičnoj varijanti, dnevnu, ležernu atmosferu podići će i po prvi put osnovan Ferragosto orkestar koji će tijekom dana spontano kružiti oko jezera i svojim inačicama klasika i improvizacijama hitova zabavljati posjetitelje. Najavljuje se i šesta pozornica Secret Stage čiji će detalji biti otkriveni (ili namjerno neće) u narednim tjednima. Novost ovogodišnjeg izdanja je i širenje festivalskih aktivnosti u sam grad Orahovicu o čemu je više ispričao Ivan Šišuljak iz organizacije (Dostava Zvuka):

Mislim da je ovo jedan normalan put širenja samog festivala. Naša ideja je bila da i stanovnicima u Orahovici pružimo Ferragosto filing, ali i da oni koje dolaze s jezera u grad imaju određene pogodnosti. U suradnji s lokalnim OPG-ovima ponudit ćemo Ferragosto plac gdje svatko može obaviti osnovni šoping za vrijeme boravka na festivalu. Također, tu će biti i manji stage s pop up nastupima izvođača i stand up komičara, a sve će se održavati u periodu od 9 ujutro do nekih 14 sati popodne tako da se neće preklapati s programom na samom jezeru.

Addiko Bank, sada već vjerni partner Ferragosta unazad tri godine, na ovo izdanje gleda kao na još jednu sjajnu priliku u misiji da bude BFF festivala.

„Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što treću godinu zaredom možemo biti dio ove uspješne priče čiji napredak vidimo iz godine u godinu - kvalitetu organizacije, lineup i tu jednu nepresušnu energiju od organizatora koji stvarno daju maksimum da naprave ovaj festival jednim kulturnim mjestom za posjećivanje. Mi volimo i podržavamo glazbene događaje u Hrvatskoj, a naše obećanje i ispunjavamo, uvijek smo prisutni uz takvu pozitivnu priču. Ovo je jedan prekrasan događaj u Slavoniji koja je nama također i strateški jako bitna. Pozivamo sve da na jezeru posjete Addiko kutak, osvoje nagrade, slikaju se pa da im ostane lijepa uspomena na festival.“ - istaknula je direktorica marketinga Addiko Grupe Maja Čulig.

Na proširenoj dnevnoj chill zoni na jezeru pripremaju se brojna iznenađenja uz prigodni DJ program od 9 ujutro do 21h. Po prvi put na Ferragosto u pop up varijanti stiže Iskonov veliki glazbeni kviz u suradnji s glazbenom nagradom Rock&Off, Tvornicom kulture i Tvornicom kvizova koji će se odviti u prostoru #DobroJutro Stagea u subotnjim popodnevnim satima. Najbolje timove očekuju vrijedne glazbene i druge nagrade. Od sportskih aktivnosti, na jezeru će se održati već tradicionalni 8. memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Krunoslav Bošnjak“.

Ulaznice i paketi
Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 135 kn traje sve do 20. lipnja nakon čega cijena raste. Odvija se na lokacijama:
Zagreb: Dirty Old Shop
Osijek: Club Exit
Orahovica: Plavac
Rijeka: Dallas Music Shop
Virovitica: Štedna
Koprivnica: Pixel
Đakovo: Fontana
Požega: Tom Klub
Split: Lumer shop
Entrio outlets –> entrio.hr/outlets

U ponudi će se vrlo uskoro naći i izuzetno limitiran broj festivalskih paketa po cijeni od 300 kn koji će se moći nabaviti isključivo narudžbom putem Ferragosto društvenih mreža, a sadržavat će Ferragosto torbu ili ruksak, festivalsku ulaznicu, majicu, bedž, naljepnicu te pokoji sponzorski poklon.

Volonteri
U tijeku su prijave za volontere čiji angažman svake godine značajno doprinese funkcioniranju festivala. Formular i svi pripadajući detalji nalaze se na službenim web stranicama. Prijave traju do 23. lipnja.

Lineup Ferragosto JAM 12
Josipa Lisac, Goran Bare & Majke, Brkovi, Vojko V, Urban&4, Edo Maajka, Partibrejkers, Nered i Stoka, Nipplepeople, Letu štuke, I Bee, Minea, Ella, Kries, M.O.R.T., FNC Diverzant, Porto Morto, Čovek Bez Sluha, Them Moose Rush, Ogenj, Ischariotzcky, Sfumato, Helem nejse, Mr. Lee & IvaneSky, Rezerve, Domagoj Šimek, Aklea Neon, One Step Away, Detmeć, MAR, JeboTon Ansambl, Dance Hard i Balkan Rock by DJ Kneža, Mladen Tomic, Oliver, Fullstep Phil (Vubass), VRH, Goran Kolak (Igranka), MILEA, Mile Hund (Mile <3 Disko), Teo Harouda (Naked Lunch, DEPOklub), Mancha, Fixsell (Ground zero), Mario, Omke, Furtee & Spica, Marko Jozić + još nekoliko dodatnih imena uskoro

Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka.



[klik za uvećanje]





[7.5.2019.] Svi imaju headlinere, ali rijetki imaju ono što ima Ferragosto. Nedodirljivu reputaciju festivala izgradila je vjerna i stalno rastuća publika koja odašilje neviđenu energiju zajedništva i mladenačke bezbrižnosti. U srži fokusiran primarno na domaće izvođače i podržavanje scene, u proteklih 11 godina okupio je velike regionalne zvijezde i nova imena čije vrijeme tek dolazi. Po prvi put na Ferragosto JAM stižu bezvremenski rap dvojac Nered & Stoka, world music senzacija Kries, sve zastupljeniji art rock eksperimentatori Porto Morto, furiozni punk rockeri One Step Away, svježi rap rock bend Detmeć te intrigantne kantautorice Aklea Neon i MAR. Nova pojačanja naslanjaju se na već potvrđena jaka imena kao što su Vojko V, Brkovi, Goran Bare & Majke, Partibrejkers, Edo Maajka i mnogi drugi. Festival se održava na Orahovačkom jezeru od 1. do 5. kolovoza.

Nakon što je prošlog ljeta oduševio solo nastupom i izvedbom hit predstave, Stoka se ove godine na Ferragosto vraća u tandemu s Neredom s kojim je protekle jeseni zapalio Dom sportova na spektakularnom koncertu karijere. Iznikli iz „hip hop podzemlja“, albumom „Spremni za rat“ (1999.) Nered & Stoka ubrzo su zaradili titulu rap lidera uz bok velikanima Tram 11, a zbog vjerodostojnih priča o odrastanju u kvartu i izuzetnog flowa i danas stoje kao jedni od najznačajnijih hip hop junaka ovih prostora. Otprije najavljeni Edo Maajka i Vojko V uz sada potvrđen dvojac samo su dodatno zakucavanje u hip hop dijelu lineupa.



Na glavnu Addiko Piknik pozornicu popest će se i Kries, vrhunski i energični etno doživljaj koji nosi epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene ovih krajeva. Njihove začudne pjesme nadahnute tradicijskom glazbom pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta, kao i na međunarodnim kompilacijama. Nedavno rasprodana zagrebačka promocija posljednjeg albuma „Selo na okuke“ (2017.) ukazala je na vanserijsku kvalitetu u live nastupima benda koji je najbolje „gori“ pred žanrovski neopterećenom publikom.



Zagrebački Porto Morto posljednjih tjedana izazvao je pravi boom na nezavisnoj sceni. Oformljeni unutar JeboTon kolektiva, aktualnim albumom „Portofon“ (2019.) zainteresirali su kritiku i publiku gladnu art rock zvuka svjetskog kalibra, a već ih se svrstava i među najbolja izdanja godine. Kombinirajući elektroniku i brass sekciju, njihov specifičan glazbeno-vizualni izraz dočekan je kao pozitivno osvježenje, a hitoidnim pop pjesamama poput „Kuća“ ili „Hodaj“ u suradnji s Darkom Rundekom hrabro istražuju i plesniju stranu eksperimentalnog zvuka kakvog štuju. Nastup na Ferragostu ključan je za sve koji žele među prvima uloviti „the next big thing“ domaće scene.



Iz punk rock redova stižu siloviti koprivničko-varaždinski One Step, dok će novi požeški bend Detmeć predstaviti svoju fuziju žestokih rifova, elektronike i rapa. Na Izštekanom stageu nastupit će osječka kantautorica sa zagrebačkom adresom Aklea Neon koja svoj stil opisuje kao afro-soul etno beats, a već je stekla i usporedbe s Tash Sultanom. Mlada zagrebačka indie kantautorica MAR svojim emotivnim i melankoličnim pjesamama nastalim pod budnim okom Adama Semijalca (Bebe Na Vole) također će nastupiti u akustičnoj varijanti, posjetiteljima omiljenoj dnevnoj oazi stvorenoj za punjenje baterija za festivalski provod.









Lineup
Finalni lineup ovogodišnjeg Ferragosta brojat će oko 50 izvođača raspoređenih na nekoliko pozornica, a dosad su već najavljeni: Vojko V, Goran Bare & Majke, Brkovi, Letu Štuke, Edo Maajka, Partibrejkers, Nipplepeople, M.O.R.T., Ogenj, Helem nejse, Čovek Bez Sluha, Mr.Lee & IvaneSky, Them Moose Rush, Domagoj Šimek, Ischariotzcky, Sfumato, Rezerve i JeboTon Ansambl. Prvi dan festivala u znaku je dance glazbe devedesetih, a otvorit će ga I. Bee, Minea i Ella te DJ Kneža (Dance Hard).
Ulaznice
Festivalske ulaznice po cijeni od 135 kuna za sve dane dostupne su putem Entrio sustava.

Od svojih početaka Ferragosto JAM usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica prometnuli su Ferragosto u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji. Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka.


[1.4.2019.] Ferragosto JAM najavljuje početak dan ranije. Dance 90's dan nadodan je za 1. kolovoza kada na Orahovačko jezero stižu predvodnice cro dance groznice 90ih – Ella, I. Bee i Minea. Tulum će začiniti i nezaobilazni party kralj DJ Kneža sa svojim Dance Hard programom.

Udružene dance kraljice Ella, I. Bee i Minea posljednjih pet godina uživaju hype reminiscencije na hitove 90ih. Zjedničkim redovito rasprodanim serijama koncerata stekle su fantastičnu i zapanjujuću privrženost neopterećene publike spremne na veselje i dobar retro provod. Marinela Jantoš, poznatija kao Ella, jedna je od najpopularnijih domaćih dance izvođačica. Poznata je po vamp imidžu i snažnim vokalnim sposobnostima, a njen veliki hit "Iza ponoći" postao joj je kao "prezime" te ju svrstao među ikone žanra. Nedavnim nastupom prije Dr. Albana na mega 90's partyju dokazala je svu snagu dance glazbe koja proživljava novu mladost, a na Ferragosto stiže naoružana i drugim jakim hitovima kao što su "Ponekad ludujem", "Nađi mi ritam ludi", "Deset puta" i mnogi drugi.



Ivana Banfić – I Bee neupitno je jedna od najvećih dance zvijezda hrvatske scene. Otkačena, drugačija, prva koja je u Hrvatskoj bez srama u spotovima upakirala body paint, posebno se istaknula party himnama "Šumica", "Šumica 2","Ti si bolji" i "Cigareta". Njeno koketiranje s funk i disco zvukom uz Dina Dvornika na "Nag" kao i na recentnom singlu "Vrati me u disco" pokazuju da je I Bee oduvijek imala žicu raditi po svom. Taj stav kumovao je i bogatoj diskografiji od čak devet studijskih albuma i mnoštvu osvojenih nagrada uključujući Porin za hit godine te dva Grand prix-a HRF-a.



Renata Končić – Minea probila se na scenu pop hitovima "Good Boy", "Vrapci i komarci" i "Uberi ljubicu" kojima je značajno obilježila estradu 90ih. Njen zaštitni znak oduvijek su bili nasmijanost i pozitiva pretočeni u pitki pop senzibilitet. Osim pjevačke, izgradila je uspješnu karijeru televizijske voditeljice. U tandemu s Ellom i I Bee nastupala je diljem zemlje, iznova oduševljavajući publiku živahnim flashbackom u devedesete, a jedan takav nastup trio priprema upravo i za Ferragosto JAM. Čast da na najveseliji način otvori 12. izdanje festivala na Orahovačkom jezeru, osim spomenutim dance miljenicama, pripala je i nenadmašnom DJ Kneži, glavnom "krivcu" za najotkačenije tulume i svojevrsnom simbolu euforičnog partijanja na Ferragostu.





Lineup
Finalni lineup ovogodišnjeg Ferragosta brojat će oko 50 izvođača raspoređenih na nekoliko pozornica, a dosad su već najavljeni: Vojko V, Goran Bare & Majke, Brkovi, Letu Štuke, Edo Maajka, Partibrejkers, Nipplepeople, M.O.R.T., Ogenj, Helem nejse, Čovek Bez Sluha, Mr.Lee & IvaneSky, Them Moose Rush, Domagoj Šimek, Ischariotzcky, Sfumato, Rezerve i JeboTon Ansambl.

Ulaznice
Festivalske ulaznice po cijeni od 135 kuna dostupne su putem Entrio sustava.
Od svojih početaka Ferragosto JAM usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica prometnuli su Ferragosto u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji. Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka.



Zadnja promjena: Redakcija 031; 09.08.2019. 13:52; ukupno mijenjano 19 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.06.2019. 12:10 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[5.3.2019.] Jedni od kultnih predvodnika rapa i rocka ovih prostora, Edo Maajka i Partibrejkers, najavljeni su za nove, jake headlinere nadolazećeg Ferragosto JAM-a koji se održava od 2. do 5. kolovoza na Orahovačkom jezeru. Svoj dolazak su potvrdili i Čovek Bez Sluha, Domagoj Šimek i JeboTon Ansambl. S lineupom složenim isključivo od izvođača domaće i regionalne scene, Ferragosto JAM tijekom više od desetljeća postojanja izrastao je u najveći hrvatski glazbeni festival tog tipa, osobit i zbog nevjerojatno prijateljskog ozračja i lude atmosfere o kojoj se priče šire poput zaraze.

Edo Maajka nedvojbeno je „tata mata“ regionalnog hip hopa koji još od svojih ranih izdanja "Slušaj Mater" (2001.) i "No Sikiriki" (2004.) uživa status jednog od najboljih MC-a Balkana. S jakim nagonom prema temama socijalne nepravde, ljubavi, mržnje, rata, nacionalizma, uvijek je u središte pozornosti stavljao iskrene opservacije o ljudima, a nepretencioznom pojavom osvajao srca publike gdje god bi se pojavio. Aktualni, šesti album "Put u plus" (2018.) njegovo je najeklektičnije dostignuće, spoj hip hopa, rocka, funka, etna, a predstavlja intimnu životnu presliku u posljednje četiri godine. Uz nedavnu nominaciju za Porin u kategoriji klupske glazbe, kritika ga smatra najzrelijim izdanjem gdje se hvata u koštac s problemima generacije. Od mnogobrojnih suradnji na albumu ističe se "Otrov" s Dinom Šaranom, frontmenom popularnih Letu Štuke, već ranije potvrđenih za ovogodišnje izdanje Ferragosta.



Edo Maajka – Otrov feat. Dino Šaran
Žilavi i buntovni Partibrejkers još od 80ih godina prošlog stoljeća pa sve do danas jedan su od najdominantnijih rock bendova ovih krajeva. Kombinirajući punk, garažni rock i blues, kultni album "Partibrejkers" (1985.) smatran je jednim od najboljih debija tadašnjeg jugoslavenskog rocka. Nakon uspješnog prvijenca nizali su hitove "Kreni prema meni", "Zemljotres", "Hipnotisana gomila" i brojne druge koji su ih povukli iz undergrounda na prag velike popularnosti, toliko jake da je o njima prilog snimao i MTV. Surađivali su s brojnim poznatim javnim osobama, poput Srđana Gojkovića iz Električnog Orgazma, a produkciju im je potpisivao i Dušan Kojić-Koja iz Discipline kičme. U Zagrebu su svojedobno nastupali s legendarnim Chuckom Berryjem, albume su promovirali i po Kanadi i SAD-u, a u Srbiji je 1992. s njima čak zasvirao i slavni Johnny Depp! Predvođeni markantnim Zoranom Kostićem zvanim Cane, Partibrejkersi su ostali obožavan, utjecajan bend vjeran svom stavu „energiju isporučujemo, poruke uručujemo“.



Nakon nastupa na Ferragosto Winter JAM-u, zimskoj inačici festivala, lineupu se pridružuju Čovek Bez Sluha, punk rock bend Mikija Radojevića poznatog i kao frontmena legendi Six Pack, koji će osim starih hitova publici predstaviti i novo izdani album "Stanimo u gard" (2018.). U akustičnoj varijanti nastupit će talentirani kantautor Domagoj Šimek, inače vokal zagrebačkog groove rock benda She Loves Pablo. U svom prvom solo izdanju "Atlas On My Hoof" (2018.) otkrio se u leženijem, mirnijem tonu te zaradio brojne pohvale i visoka mjesta na godišnjim listama albuma. Lineup podebljava i JeboTon Ansambl, veseli i neopterećeni kolektiv bendova (Peglica i Komandos, Porto Morto, Sfumato i Trophy Jump), atrakcija uličnih svirki koja oduševljava slučajne i namjerne prolaznike, s obzirom na već zavidnu bazu vjernih fanova.





Čovek Bez Sluha – Sad je kraj
Finalni lineup ovogodišnjeg Ferragosta brojat će oko 50 izvođača raspoređenih na nekoliko pozornica, a dosad su već najavljeni: Vojko V, Goran Bare & Majke, Brkovi, Letu Štuke, Nipplepeople, M.O.R.T., Ogenj, Helem nejse, Mr.Lee & IvaneSky, Them Moose Rush, Ischariotzcky, Sfumato i Rezerve.



Ulaznice
Festivalske ulaznice po cijeni od 125 kuna dostupne su putem Entrio sustava.
Od svojih početaka Ferragosto JAM usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica prometnuli su Ferragosto u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji. Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka.


[14.1.2019.] Poznat kao jedan od najopuštenijih festivala u Hrvatskoj, pa i šire, Ferragosto JAM obećava još jedno uzbudljivo ljeto na Orahovačkom jezeru od 2. do 5. kolovoza. Vojko V i Letu Štuke dva su velika headlinera koja stižu na glavnu pozornicu, a u valu novih potvrđenih imena nalaze se i mladi bendovi Ogenj, Sfumato i Ischariotzcky. Uz već najavljen lineup koji zasad čine i Goran Bare & Majke, Nipplepeople te M.O.R.T., finalna brojka izvođača popet će se na oko 50, među kojima će se svakako naći još headlinera te svježih igrača scene.

Protekla godina nesumnjivo je bila njegova – splitski reper i producent Vojko V u kratkom je roku stasao u regionalni fenomen. Nakon djelovanja u bendovima Dječaci i Kiša metaka, samostalnu karijeru gradi mega hitovima "Zovi čovika", "Pasta Italiana", "Ne može" i "Kako to". Uspješnice s albuma prvijenca pokorile su internet višemilijunskim pregledima, fraze iz spomenutih pjesama ušle su u sleng i opću kulturu, a rasprodani koncert u Domu sportova stavlja ga na sam vrh liste najtraženijih izvođača regije. Ciničnim i duhovitim opaskama o ljudskoj svakodnevici dopro je do širokog kruga ljudi, dok se produkcijskim eksperimentiranjem predstavio kao autentičan i originalan autor čiji je rad pomaknuo granice žanra.

Predvođeni plodnim rock autorom Dinom Šaranom, sarajevski bend Letu Štuke već više od desetljeća uživa naklonost publike na ovim prostorima. Dojmljivi hit singlovi "Mjesto za dvoje" i "Minimalizam" postali su pravi alter-pop evergreeni, no ono što ih je održalo u igri tolikih godina upravo je otvorenost traženju novih zanimljivih glazbenih rješenja. Diskografski teže četiri albuma na kojima su na trenutke promišljeni, socijalno osviješteni i drski, a istodobno plesni, zaigrani, emotivni; nadasve potrebni pop trubaduri novog milenija. Posljednji aktualni album "Topla voda" (2018.) njihov je glazbeno zreliji povratak kojim su se reinventali, ponudili nov, kompleksniji zvuk kombinirajući elektroniku uz rock, jazz-swing, pa i ska. Predivna sposobnost benda da među njima i publikom na nastupima uvijek zaiskri ono je što ih posebno izdvaja među najbitnije bendove današnjice koje se ne smije propustiti doživjeti.

Držeći se i dalje načela guranja domaćih snaga, Ferragosto će ugostiti i mlade bendove vrijedne pažnje - koprivnički Ogenj mnogi su već uspoređivali s Flogging Molly zbog svoje sklonosti energičnim i veselim punk rock poskočicama, no uz neočekivanu liriku na kajkavskom svrstavaju se u unikatne izvođače čija priča sve više raste. Samozatajna instrumentalna schizo-funk trojka Sfumato iz popularnog kolektiva Jeboton hrabro istražuje jazz fusion, a svojim zavodljivim grooveom očarava čak i nenamjerne slušatelje. Maštoviti indie pop bend Ischariotzcky iz Brela broji čak 11 članova, a pozornost plijeni milozvučnim i sanjivim pjesamama profinjene produkcije zbog čega se sve češće spominju i kao moderno otkriće domaće scene.


[Foto: Samir Cerić Kovačević]

Ulaznice
U ponudi su festivalske ulaznice od 100 kuna za sve dane festivala. Po toj cijeni dostupne su putem Entrio sustava sve do 4. veljače kada im cijena raste.
Od svojih početaka Ferragosto JAM usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica prometnuli su Ferragosto u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji. Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka.




[05.12.2018.] Predanim i srčanim pristupom, ne ganjajući velike brojke i priznanja, Ferragosto JAM je u 11 godina postojanja narastao u veličinu čija iskrena priča sve više dopire i van granica Hrvatske. Pozicioniran uz Orahovačko jezero okruženo predivnom šumom osvaja na prvu, no upravo zbog izuzetno prijateljskog odnosa izvođača, publike i organizacije izdvaja se kao apsolutni fenomen. Svoje 12. izdanje doživjet će od 2. do 5. kolovoza 2019., prigodno naslonjeno na tada produženi vikend, a kao prvi aduti s lineupa najavljeni su Goran Bare & Majke, M.O.R.T. i Nipplepeople, svi redom glazbeni karizmatici, magneti za publiku u svojim ekscentričnim pojavama.

Blues rock guru Goran Bare sa svojim Majkama na Ferragosto stiže naoružan neuništivim megahitovima koji su ih doveli do statusa ikona regije cijelog jednog razdoblja. Glazba kao životni poziv, a ne odabir, te dosljednost svom izričaju ono je što je Bareta istaknulo i lansiralo u sferu rock superstara ovih prostora. Porinom ovjenčan album „Teške boje“ kruna je njegove karijere, no za petama mu juri i posljednji album „Nuspojave“, fantastično i zrelo ovogodišnje ostvarenje koje nadmašuje sve rekorde prodaje. Kritika ga je već okitila hvalospjevima, a po rasprodanim koncertima jasno je da i publika diše na isti način.

Sinjska punk-blues četvorka M.O.R.T. svoj žanr opisuje rječju - život, što i ne čudi s obzirom na teme kojima vješto barataju uz žestok zvuk, posebice u hipnotizirajućim live nastupima. Pozornost privlače već prvijencem „Vrhunsko dno“ (2013.), dok im samo godinu dana kasnije izlazi i „Odjel za žešće“, često proglašavan albumom godine. Brojnim nastupima diljem regije stjecali su fan bazu koja im je davala vjetar u leđa te nakon izbacivanja uspješnog trećeg albuma „Tužna kocka“ (2016.) stižu i prve nominacije za nagradu Porin, za najbolji rock album i najboljeg novog izvođača. S njega su nedavno izbacili videospot za singl „Draga majko“, tjeskobnu i originalnu egzistencijalnu ispovijest, a iduću etapu stvaralaštva već su najavili novim potezom - crowdfunding kampanjom prikupili su sredstva za izdavanje prvog albuma na engleskom.

Nakon što je ljetos Ferragosto uveličala originalna „frka“, diva Zdenka Kovačiček, po prvi put na Orahovačko jezero stiže electro-pop dvojac Nipplepeople, tvorci fantastičnog remakea „Frka“ s više od tri i pol milijuna viewova koji u publici izaziva pravi delirij. Radijski eter pomeli su i ranije, autorskim hitom „Sutra“, a svoj suvremeni urbani zvuk plesne elektronike nastavili su njegovati i na posljednjem singlu „NIKADA“. Ovaj misteriozni duo uvijek nastupa pod maskama, nikad ne otkriva svoja lica i identitet čime čine da njihova zarazna glazba bude doista u prvom planu.

Ulaznice

U prodaju su krenule prve early bird ulaznice po cijeni od svega 75 kuna za sve dane festivala. Dostupne su putem Entrio sustava do 13. siječnja 2019. kada im cijena raste.

Od svojih početaka Ferragosto JAM usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica prometnuli su Ferragosto u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji. Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: