Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dvogodišnji Dorian Dvornić ipak ide u Italiju na transplataciju bubrega!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.11.2018. 10:04 
Naslov:  Dvogodišnji Dorian Dvornić ipak ide u Italiju na transplataciju bubrega!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pisali smo nekoliko puta o hrabrom malom dvogodišnjem dječačiću Dorianu Dvorniću iz Belog Manastira kojega život nije mazio.

Podsjetimo, problemi za Doriana i njegovu obitelj počeli su prošlog Uskrsa, kada je dječak iznenada počeo krvariti na usta. Prebačen je u osječku bolnicu, a potom u KBC Zagreb gdje je proveo posljednjih godinu dana prikovan uz krevet.

Dječak je, između ostalog, imao upalu pluća, zatajenje jetre, a najveći je problem to što su mu otkazala oba bubrega pa mora redovito ići na dijalizu. U nekoliko navrata bilo je pitanje života ili smrti, no hrabri Dorian se uspio izvući.

Donesena je odluka da se Dorianu transplantira bubreg, a testiranjem se pokazalo da je njegov otac Momir prikladan donator, no problem je u tome što se u Hrvatskoj ne obavljaju operacije ovako male djece. Zbog toga će obitelj morati operaciju obaviti u Italiji, u Padovi, a nakon nekoliko mjeseci čekanja napokon su stigle dobre vijesti: Dorian i njegovi roditelji 19. studenog moraju doći u Padovu na pregled kada će dobiti sve informacije o transplantaciji i daljnjem Dorianovom liječenju.

Dobra je vijest ta da je HZZO pristao snositi kompletan trošak operacije, a ukoliko mu otac ne bude mogao donirati bubreg, Dorian će završiti na talijanskoj listi čekanja. Loša je vijest što će obitelj morati pokriti troškove putovanja, prehrane i boravka u inozemstvu, a to su ogromni troškovi za Momira i suprugu Renatu koji su bez ikakvih prihoda i žive od socijalne pomoći.

Stoga ovim putem ispred portala Osijek031 još jednom pozivamo sve ljude dobra srca da pomognu malom borcu da dobije ovu bitku na život i smrt uplatom na račun u PBZ-u na Doriana Dvornića:
IBAN HR44 2340 0093 2321 9172 7 te devizni račun: HR75 2340 0093 2321 9175 1.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Facebook/privatni album


Pročitajte i..
Dvogodišnjem Dorianu zatajili bubrezi, roditelji traže pomoć

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: