Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Valpovu održana peta po redu tribina "Kroz logore do Slobode"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65436
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.10.2018. 9:51 
Naslov:  U Valpovu održana peta po redu tribina "Kroz logore do Slobode"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

5. tribina "kroz logore do Slobode" održana je jučer u Valpovu u nazočnosti predstavnika Osječko-baranjske županije, Gorana Ivanovića, predsjednika KUBIS Osječko-baranjske županije, Ante Blaževića, izaslanika Ministra branitelja Sanje Ivković, predstavnika ostalih braniteljskih udruga s područja Osječko-baranjske županije.

Svoja potresna sjećanja na dane provedene u zarobljeničkim logorima iznijeli su bivši logoraši Predrag Mišić - Peđa iz Vukovara te Đuro Mujić iz Vukovara, a o njihovom psihofizičkom stanju, PTSP-u i povratku u civilni život govorio je prof.dr.sc. Mladen Lončar, djelatnik Nacionalnog centra za psihoterapiju KBC Zagreb.



Zlatko Bučević, zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Osijeka govorio je o postupanju ŽDO u predmetima ratnih zločina, posebno u ratnom zločinu logore te u nastavku Tribine odgovarao na pitanja ostalih sudionika Tribine.



Tomislav Farkaš, djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova Policijske uprave Osječko-baranjske, Sektora krim policije, Službe općeg kriminaliteta, odjela za ratni zločin govorio je na temu logora i to o zakonskim odredbama SFRJ i RH; pregledu shvaćanja situacije kako bi se lakše shvatio pojam „Ratni zločin“ te statistiku o nestalima, dinamici činjenja zločina na ovim područjima s kratkim opisom pojedinih zbivanja, načinu izvršenja ratnih zločina na temelju priče iz prakse, podacima o zatvaranju i zlostavljanju civilnog stanovništva, te je na kraju naglasio problematiku još uvijek nestalih i posljedice ratnih zbivanja proizašlih iz ratnog zločina.



Ovom prilikom se zahvaljujemo gradonačelniku grada Valpova Matku Šutalo i svim sudionicima Tribine te posebno ravnateljicama Sandri Brajnović i Svjetlani Kalpić s učenicima srednje Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“ iz Osijeka i Srednje škole Valpovo.





Tekst i foto: Mirko Đurđević

Najava: Valpovo: Tribina "Kroz Logore do Slobode" @ Centar kulture "Matija Petar Katančić"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: