Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad Osijek: Što će na kraju biti s reprezentativnim IT parkom?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65737
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.10.2018. 20:42 
Naslov:  Grad Osijek: Što će na kraju biti s reprezentativnim IT parkom?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Velika buka se u posljednjih nekoliko dan digla zbog projekta gradnje IT parka, nakon press konferencije jedna političke stranke oglasili su se i iz grada, a priopćenje možete pročitati u cijelosti..

Sve dobronamjerne Osječane pa tako i Gradsku upravu u cjelini, bespridržajno je obveselila jučerašnja konferencija za medije osječkoga HDZ-a, održana na ledini Poljoprivrednoga instituta u Gackoj ulici, gdje će niknuti reprezentativni IT park.

Jučer smo doznali, da je lokalna organizacija jedne od stožernih hrvatskih političkih stranaka, odlučila bez zadrške poduprijeti realizaciju ovog projekta koji osigurava nova radna mjesta, puniji gradski proračun te bolju domaću i međunarodnu percepciju Osijeka kao regionalnog IT središta.

Dosadašnja suzdržanost osječkog HDZ-a, time definitivno pada u drugi plan i u ovom je trenutku posve nevažno, što vijećnici ove stranke na Gradskom vijeću Grada Osijeka nisu bili za to, da se odobri do 1,5 milijun kuna za zamjenu zemljišta s Poljoprivrednim institutom, što je osnovna pretpostavka za realizaciju projekta osječkog IT parka. Tako to čine ozbiljni ljudi i respektabilne političke stranke kada je širi, opći interes u pitanju. Tako to čine konstruktivni politički čimbenici Osijeka, koji zajedničkim snagama mogu napokon krenuti u realizaciju razvojno iznimno važnog IT parka.

Sada možemo s punim pravom vjerovati, da osječki vijećnici pozicije i opozicije podupiru izdvajanje 1,5 milijuna kuna koliko je potrebno uplatiti Poljoprivrednome institutu, kao razliku u cijeni vrijednosti zamijenjenoga zemljišta, temeljem Elaborata Visokog procjeniteljskog povjerenstva. U tom pogledu čvrsto računamo na snažnu potporu gradske organizacije HDZ-a u pravcu državnih institucija, odnosno Upravnoga vijeća Poljoprivrednoga instituta da odobri zamjenu zemljišta te u pravcu Ministarstva znanosti glede davanja suglasnosti za spomenutu zamjenu.

Jučerašnji medijski istup osječkog HDZ-a još jednom je potvrdio da su ključni politički čimbenici ovoga grada kadri nadići osobne, stranačke i sve druge interese, kada je boljitak Osijeka u pitanju. Gradska uprava ovim putem izražava javnu zahvalnost konstruktivnoj oporbi koja je prema svemu sudeći, odlučila poduprijeti već donijetu odluku o izdvajanju 1,5 milijuna kuna kako bi se namirila razlika u vrijednosti zamijenjenoga zemljišta i kako bi prvi radovi na osječkom IT parku napokon započeli u 2019. godini.





Tekst: Priopćenje Grada Osijeka
Foto: OSC/Arhiv


Propustili ste? Pročitajte i..
IT park iznimno je važan projekt, ne samo za OSC nego i za grad Osijek
Vox populi: Okretanje leđa prošlosti

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: