Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad danas dobiva građevinsku dozvolu za početak velike obnove osječke Tvrđe

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.08.2018. 10:06 
Naslov:  Grad danas dobiva građevinsku dozvolu za početak velike obnove osječke Tvrđe
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Osijeku je jučer započela dvodnevna početna konferencija projekta „Tehnička pomoć za ITU PT Osijek“, na kojoj sudjeluju svi članovi urbane aglomeracije Osijek.

Integrirana teritorijalna ulaganja predstavljaju novi mehanizam Europske unije koji gradovima s više od 50.000 stanovnika omogućuju povlačenje dodatnog novca iz tri EU fonda iz tri fonda – Europskog fonda za regionalni razvoj, Kohezijskog fonda te Europskog socijalnog fonda - za jačanje gospodarskog razvoja i podizanje kvalitete života.

U Hrvatskoj je sedam urbanih aglomeracija, među kojima je i Urbana aglomeracija Osijek koja objedinjuje 19 jedinica lokalne samouprave (gradove Osijek, Belišće i Valpovo te općine Antunovac, Bilje, Bizovac, Čeminac, Čepin, Darda, Erdut, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Petrijevci, Punitovci, Šodolovci, Tordinci, Vladislavci i Vuka) čiji su se predstavnici okupili na konferenciji u Osijeku.

Urbanoj aglomeraciji Osijek namijenjeno je 40 milijuna eura (303,5 milijuna kuna), a strateški najvažniji projekt svakako je „Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe“, vrijedan 8,7 milijuna eura. Taj je projekt već pripremljen i građevinska dozvola očekuje se danas, a rok za prijavu je 10. rujna. Projekt uključuje kompletnu zamjenu podzemne infrastrukture u starom dijelu grada - vađenje popločenja, zamjenu svih podzemnih instalacija te vraćanje u izvorno stanje, a opsežni radovi će trajati gotovo četiri godine (46 mjeseci).

Od ostalih važnih projekata za Urbanu aglomeraciju Osijek treba istaknuti izgradnju Centra za posjetitelje u Tvrđi, zamjenu spojnog vrelovoda gradske toplane, izgradnju mreže novih biciklističkih staza te kompletnu obnovu kulturnih dobara poput dvorca Eugena Savojskog u Bilju, utvrde Korođvar, valpovačkog dvorca Prandau itd.

Projekt „Tehnička pomoć za ITU PT Osijek“ također sufinancira aktivnosti Posredničkog tijela Osijek kao tijela u sustavu upravljanja i kontrole za korištenje alokacija ESI fondova dodijeljenih Republici Hrvatskoj. Zbog toga je Gradu na raspolaganju iznos od 11,4 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za tehničku pomoć i plaće petero djelatnika do 2023. godine.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek


Propustili ste? Pročitajte i..
Urbana aglomeracija Osijek će za održivi razvoj dobiti 34,6 milijuna eura
Urbana aglomeracija Osijek dobit će 44 milijuna eura za razvojne projekte
Urbana aglomeracija Osijek dobila više od 44 milijuna eura

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: