Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije jučer je potpisan Sporazum o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. za sedam najvećih urbanih središta.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava definiran potpisanim Sporazumima je 303,4 milijuna eura za projekte koje su gradovi sami odabrali sukladno tematskim područjima koje mehanizam pokriva.

Tako je Gradu Zagrebu na raspolaganju iz fondova EU 114.9 milijuna eura, Splitu 46.6, Rijeci 43.7, Osijeku 34.6, Zadru 22.8, Slavonskom Brodu 20.9 te Puli 19.8 milijuna eura za realizaciju projekata koje smatraju ključnima za stvaranje novih radnih mjesta, razvoj gradova i povećanje kvalitete života građana.

Sporazumima i pratećim dokumentima definirani su, između ostalog, popisi poziva na dostavu projekata, popisi strateških projekata te vremenski plan provedbe.

Ispred Grada Osijeka Sporazum je potpisala zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Ovim sporazumom utvrđeni su uvjeti provedbe ITU mehanizma i to projekata i shema za koje su općine i gradovi Urbane aglomeracije Osijek nominirali kao prioritetne i strateške (Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe, Centar za posjetitelje, IT park, Rekonstrukcija vrelovoda TE-TO, Rekonstrukcija kulturnih dobara UA Osijek, Razvoj potpornih institucija za unaprjeđenje kvalitete, preradu i trženje poljoprivrednih proizvoda, E-mobilnost i Biciklističke staze UA Osijek). U okviru ovog operativnog programa za urbanu aglomeraciju Osijeku je na raspolaganju ukupno 34.578.878 €.

Stoga, Gradu Osijeku kao ITU PT-u predstoji važna zadaća kao i odgovornost za pripremu i praćenje natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava za navedene projekte.

Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli i Slavonskom Brodu osigurali smo 303,4 milijuna eura iz fondova EU, kako bi na vlastitom urbanom području mogli realizirati projekte koji su im potrebni za gospodarski razvoj. Nastavljamo s politikom decentralizacije upravljanja i kontrole europskih strukturnih i investicijskih fondova u Hrvatskoj, kako bi povećali kvalitetu apsorpcije raspoloživih EU sredstava. Očekujem da će gradovi iskoristiti priliku koja im se otvorila potpisivanjem Sporazuma. Odredili smo projekte, imamo popis i vremenske okvire pa očekujem da će gradovi krenuti s realizacijom u najkraćem mogućem roku“, istaknula je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac povodom potpisivanja sporazuma.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu

Na prodaju štenci AKIT...
Stroga i zahtjevna gos...
pečenje odojaka i janj...
Na prodaju prelepi šte...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:128

Registrirani online (2): !Klick, Dino8090


Objektiv031

Prošlogodišnji snijeg