Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Radovi na izgradnji novog stadiona NK Osijek započinju ovog tjedna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.07.2018. 13:47 
Naslov:  Radovi na izgradnji novog stadiona NK Osijek započinju ovog tjedna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovog tjedna trebali bi započeti radovi na gradnji novog stadiona i Škole nogometa NK Osijek na Pampasu.

Klub je nakon dosta čekanja i rješavanja „papirlogije“ napokon ishodio sve potrebne građevinske dozvole pa će tijekom ovog tjedna početi s radovima. Najprije će nasipati zemljište kako bi se ono podiglo za jedan metar, dok će sami građevinski radovi započeti krajem ove ili početkom iduće godine.

Podsjetimo, proljetos je predsjednik Uprave NK Osijek Ivan Meštrović održao prezentaciju budućeg stadiona koji će imati 12.000 mjesta, imat će kompletno natkrivene tribine koje će fizički biti spojene, a bit će izgrađen po najvišim standardima UEFA-e. Dimenzije stadiona će biti 188 x 150 metara, a plan je da stadion živi svih 365 dana u godini zbog čega su u njegovu sklopu planirani brojni sadržaji koji će privući ljude čak i onda kada nema utakmica.

Budući stadion će koštati 35 milijuna eura, a bit će jedinstven i po tome što će imati saunu, jacuzzy i champagne lounge u sklopu VIP tribine, 70 mjesta za invalide, press ložu za stotinjak novinara s vrhunskim uvjetima za rad izvjestitelja, VIP prostor sa 450 mjesta i još 100 u Sky boxu. U sklopu stadiona će biti fitness, sauna, masaža i SPA apartman na tribini sa saunom i jacuzzyjem. Što se ostalih sadržaja tiče, bit će otvoren Fan shop, ugostiteljski prostori i Sky promenada s gastro osvježenjima, mobilnim fan-cornerima za neometano praćenje utakmice i uživanje s društvom.

Stadion će sa Školom nogometa NK Osijek činiti jednu cjelinu na čijoj će se zapadnoj strani nalaziti Hipodrom Pampas, kao i istoimena streljana, a u sklopu infrastrukturnih radova bit će izgrađene i nove pristupne ceste pa će ova lokacija biti odlično povezana s glavnim gradskim i međugradskim prometnim arterijama.

Meštrović je na predstavljanju projekta najavio kako će stadion biti završen u roku od 18 mjeseci, što znači da bi NK Osijek prvu utakmicu na novom stadionu trebao odigrati 2020. godine.





Tekst: Osijek031.com
Foto: NK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 30.07.2018. 21:46 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jako lijepo to izgleda na slici, no malo je vjerojatno da će to zdanje ikad niknuti u obliku u kojem se najavljuje, a pitanje je hoće li ikad i u ikakvom obliku, o trošku investitora. Koliko se sjećam najavljivan je kraj radova za 2019/2020, a još nije ni jedan ašov iskopan. Nekako mi se sve čini da cijela ta priča samo mamac da se izvuku novci iz državne ili gradske kase. Volio bih da se varam, iako mi povijest govori suprotno.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: