Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ericsson Nikola Tesla u Osijeku otvara novi razvojno-istraživački centar za razvoj 5G tehnologije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.03.2018. 14:49 
Naslov:  Ericsson Nikola Tesla u Osijeku otvara novi razvojno-istraživački centar za razvoj 5G tehnologije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[21.03.2018.] Ericcson Nikola Tesla stiže u Osijek, gradi se IT zona u Gackoj


[20.03.2018.] Tvrtka Ericsson Nikola Tesla danas je predstavila projekt „Usmjereni na budućnost“ u povodu proširenja svojih tehnoloških aktivnosti.

Radi se o primjeni 5G tehnologije koja bi trebala omogućiti ubrzavanje širokopojasnog interneta u svijetu i u Hrvatskoj te bi trebala priskrbiti nove poslovne prilike mobilnim operaterima, a potom i svim drugim industrijama.

Komercijalna primjena ove tehnologije očekuje se 2020., a do tada će se na rješenjima koja će omogućiti njezinu primjenu raditi u istraživačko-razvojnim centrima Ericsson Nikole Tesle u Hrvatskoj, gdje radi otprilike 1300 zaposlenika.

Tim povodom predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević najavila je proširenje postojećih istraživačko-razvojnih centara u Splitu i Zagrebu, ali i jako dobru vijest za Slavoniju. Naime, jedan takav novi razvojno-istraživački centar otvorit će se uskoro u Osijeku, gdje će posao pronaći 20 mladih istraživača.

Gđa Kovačević je izjavila kako razvoj 5G tehnologije predstavlja najatraktivniji dio razvojno-istraživačkih aktivnosti cijele industrije, a Slavonija predstavlja veliki potencijal te će se u suradnji sa Sveučilištem u Osijeku otvoriti nova radna mjesta pa se očekuje da će ovdje kroz nekoliko godina raditi i živjeti 300-ak mladih znanstvenika.

To je pozitivna vijest za cijelu zemlju, posebno Slavoniju, jer takvim pozicioniranjem doprinijet ćemo ostanku naših mladih stručnjaka u Hrvatskoj jer ćemo im omogućiti profesionalni razvoj i ostvarenje onoga što je mnogima san – živjeti u vlastitoj zemlji, imati posao u kompaniji koja je poželjan poslodavac te raditi na najatraktivnijim rješenjima u globalnim timovima“, istaknula je Kovačević.

Ovu odličnu vijest je prokomentirao i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić koji je na svom FB profilu napisao:
Tvrtka Ericsson Nikola Tesla d.d. u Osijeku otvara razvojno-istraživački centar čiji stručnjaci će biti angažirani na razvoju nove 5G tehnologije! Ovo je jedna od najljepših vijesti u našem gradu proteklih nekoliko godina jer će tako naša djeca svjetsku karijeru ostvarivati u svom rodnom gradu.

Ovaj uspjeh rezultat je sjajne kombinacije i suradnje između javnog, privatnog i znanstvenog sektora. U ime Grada Osijeka i svoje osobno, zahvaljujem se Vladi Republike Hrvatske koja je podržala ovu ideju, samoj tvrtki koja se ponudila da pripomogne razvoju Slavonije i Baranje, na lokalnoj razini Osječkoj-baranjskoj županiji kao i Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera, ali i Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Kroz nekoliko godina očekujemo kako će biti zaposleno između dvjesto i tristo ljudi! Ovo je konkretan projekt koji zadržava odnosno vraća Osječane kućama, a vjerujemo kako će ih u budućnosti biti još puno, puno više. Još jednom, svima koji su pomogli hvala od srca
“.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivan Vrkić/Facebook


Zadnja promjena: Redakcija 031; 21.03.2018. 12:49; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 20.03.2018. 15:59 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zasad imamo obećanja, kojih u nas ne manjka. Hoće li se nešto od toga i ostvariti, živi bili pa vidjeli.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: