Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Jesu li i osječki golubovi potrovani? Čekaju se prve ljudske žrtve!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.03.2018. 12:46 
Naslov:  [VIDEO] Jesu li i osječki golubovi potrovani? Čekaju se prve ljudske žrtve!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[29.3.2018.] Golubovi su uginuli od metiokarba


[20.3.2018.] Stigli rezultati analize - sumnjiva bijela tvar je kuhinjska sol!


[18.03.2018.] Nekoliko stotina Osječana prosvjeduje protiv neučinkovitosti nadležnih u slučaju trovanja životinja


[16.03.2018. 17:11] Građani se pozivaju da sve sumnjive tvari od sada prijavljuju Vetamu!


[16.03.2018. 12:46] Cijeli Osijek, a posebice vlasnici pasa, posljednjih su dana u panici zbog velikog broja slučajeva trovanja njihovih kućnih ljubimaca.

Veterinarske su stanice pune izmučenih životinja sa simptomima trovanja, a gradom kruže priče o bijeloj tvari koja je navodno razbacana diljem Osijeka.

Kako smo već pisali, iz policije pokušavaju smiriti tenzije i mole građane da ne dižu paniku dok se analizom ne utvrdi točno o kakvim tvarima je riječ, ali panika ipak vlada osječkim ulicama.

Naime, društvene mreže preplavio je video snimljen jutros na glavnom osječkom trgu na kome se vidi više mrtvih golubova. Iako prizor uginulog goluba nije rijetkost u bilo kojem gradu, doista je teško zamisliti da bi cijela jedna skupina uginula na istom mjestu iz čista mira.



Na dojavu građana reagirala je i policija koja je izašla na mjesto događaja i obavila izvid, no iz MUP-a nam u trenutku pisanja teksta još nisu mogli potvrditi ništa o rezultatima izvida.

Ovaj video uradak samo je pojačao uvjerenje Osječana kako gradom doista šeta bolesna osoba i prosipa neku otrovnu tvar, možda otrov za štakore ili nešto slično, kojom su se nakon pasa potrovali i golubovi.

Slične dojave stižu i iz drugih dijelova grada, konkretno s Vijenca Vladimira Nazora, gdje je navodno uočeno 15 mrtvih golubova.

Osječani prozivaju nadležne službe da su neučinkovite i traže žurno djelovanje kako bi se otkrilo o čemu je riječ i kako bi se počinitelj, ukoliko on ili oni postoje, uhvatio i odgovarao za svoja djela. Nadamo se samo kako nećemo dočekati prve ljudske žrtve jer tvari koje su opasne za životinje opasne su i za ljudski organizam, pogotovo djecu.

Nakon što smo prekjučer (srijeda) dobili informaciju iz PU osječko-baranjske kako je policija zaprimila nekoliko dojava o trovanju pasa, ali niti jednu o sumnjivim tvarima, situacija se promijenila.

Kako nam je potvrdio glasnogovornik PU Dario Premec, od srijede navečer i tijekom jučerašnjeg dana policija je zaprimila nekoliko dojava o sumnjivim tvarima na raznim lokacijama diljem grada, konkretno na nathodniku kod Željezničkog kolodvora i kod pješačkog mosta.

Kod svake od tih dojava djelatnici policije su izašli na mjesto događaja i uzeli uzorke predmetnih tvari. U dva slučaja odmah se utvrdilo kako je riječ o fasadnoj boji, no u preostalim slučajevima konačan odgovor na pitanje o čemu se radi dat će stručne službe.

Činjenica je da su veterinarske službe posljednjih nekoliko dana imale povećan broj zaprimljenih pasa sa simptomima trovanja, a neki od nalaza pronađenih u posljednja 24 sata poslani su na analizu u Hrvatski zavod za toksikologiju u Zagreb.

Dok ne stignu rezultati analize, ne može se sa sigurnošću tvrditi je li doista riječ o otrovu za štakore ili nekoj sličnoj tvari koja je odgovorna za muke, pa i uginuća osječkih pasa. Vlasnicima se savjetuje da ne šire paniku, da pričekaju dok se ne utvrdi točno o čemu je riječ te da budu posebno oprezni tijekom šetnji sa svojim ljubimcima.

I dalje stoji preporuka MUP-a da se za svaku tvar na zemlji koja vam se učini sumnjivom nazove služba 112 koja će poslati djelatnike i izvidjeti o čemu je riječ.

Oglasili su se i volonteri Azila:
















Tekst: Osijek031.com
Foto: Čitatelji portala


Pročitajte i..
MUP demantira dojave o navodnim otrovima razbacanima po cijelom Osijeku


Zadnja promjena: Redakcija 031; 29.03.2018. 15:45; ukupno mijenjano 4 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pirko
Offline
Ukupno postova: 115
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.03.2018. 17:03 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ljudske žrtve?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: