Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GPP dovršio projekt modernizacije IT sustava, uskoro kreće natječaj za nabavku novih niskopodnih autobusa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.02.2018. 20:41 
Naslov:  GPP dovršio projekt modernizacije IT sustava, uskoro kreće natječaj za nabavku novih niskopodnih aut
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tijekom današnjeg ponovnog otvorenja linije od glavnog osječkog trga do kolodvora (tzv. „kolodvorac“), zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i direktor GPP-a Mario Šapina izvijestili su i o nekim drugim novitetima i planovima u radu osječkog javnog gradskog prijevoznika.

Direktor GPP-a Šapina izjavio je kako je početkom 2018. godine završen opsežan jednogodišnji projekt modernizacije IT sustava koji će omogućiti moderniji, efikasniji i pouzdaniji rad sustava prodaje karata u javnom gradskom prijevozu te putnicima pružiti pravovremene i pouzdane informacije.



Navedenim projektom moderniziran je tzv. „backend“, odnosno pozadinski dio IT sustava što uključuje kompletno nove hardware i software unutar tvrtke. Trenutni benefit za korisnike javnog prijevoza u Osijeku očitovat će se u jednostavnijoj i bržoj nabavci prijevozne karte kroz nove kanale i platforme. Isto tako osmišljeni su napredni sustavi za informiranje putnika kako bi pravovremeno, točno i pouzdano pružili sve potrebne informacije putnika.

Šapina je istaknuo kako sustavnim ulaganjima GPP želi javni gradski prijevoz uzdignuti na razinu srednjoeuropskih gradova i učiniti ga što bržim, boljim i udobnijim za građane.

Zamjenik gradonačelnika Piližota najavio je novi investicijski ciklus kroz dva nova projekta - uskoro se raspisuje javni natječaj za nabavku 12 niskopodnih autobusa i početak modernizacije tramvajske infrastrukture kojom će se rekonstruirati veći dio tramvajske mreže sa stajalištima kao prve faze, te potom u drugoj fazi nabaviti nove niskopodne tramvaje. Riječ je o jednom od najvećih investicijskih ciklusa GPP-a od osamostaljenja Hrvatske jer je za početak osigurano više od 200 milijuna kuna, što su gotovo u cijelosti bespovratna sredstva.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: