Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljen bogat adventski program: kružno klizalište, grijana kupola, dvije pozornice...

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65446
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.11.2017. 12:59 
Naslov:  Predstavljen bogat adventski program: kružno klizalište, grijana kupola, dvije pozornice...
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[08.11.2019.] Advent u Osijeku - Tvrđa i Trg Ante Starčevića [2019.]


Advent u Osijeku [2017.] [program, sva zbivanja]


Advent je stigao ranije u grad ove godine zahvaljujući tiskovnoj konferenciji u prigodno uređenom osječkom Esseker centru gdje je službeno predstavljeno ovogodišnje, četvrto po redu izdanje manifestacije Advent u Osijeku.

Program su predstavili Tajana Rogulja ispred organizatora, tvrtke Mašta d.o.o., Ivan Kristijan Majić kao voditelj programa te zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.



[KLIK] Advent u Osijeku 2018. [program]

Ovogodišnji Advent najavljen je kao najveći i najbogatiji do sada. Prije svega, premješten je na novu lokaciju, na glavni trg (Trg Ante Starčevića) i trg Ivana Pavla Drugog (ispred konkatedrale) u centru grada jer je dosadašnja lokacija, barokna Tvrđa, dosegnula svoj maksimum i nije bilo prostora za daljnje širenje i uvođenje novih sadržaja.



A novih sadržaja ima k'o u priči. Prije svega, tu je kružno klizalište na Trgu Ante Starčevića veličine 400 m2 koje će u sredini imati otok s klupama i božićnim drvcima do kojeg će se dolaziti mostom iznad leda dok će klizači klizati ukrug. Ovo će klizalište zamijeniti ono u Sokolskom domu koji se obnavlja. Klizalište će raditi cijeli dan.



Još jedan novitet je velika grijana kupola namijenjena aktivnostima s djecom gdje će biti organiziran velik broj programa za najmlađe Osječane. Postavit će se i dvije pozornice, jedna na glavnom trgu a druga ispred konkatedrale,namijenjene zabavnim sadržajima, a obje će biti u funkciji za Novogodišnju noć: ispred konkatedrale nastupit će Zvonko Bogdan sa svojim tamburašima, a na bini na glavnom trgu pop grupa Detour uz bogat DJ i VJ program.



Tijekom 30 dana trajanja programa (od 1. do 31. prosinca) Županijska ulica će biti centar gastro i eno ponude u gradu uz do sada najveći broj kućica-štandova, njih 50-ak. Osječane i njihove goste očekuje velik broj lokalnih specijaliteta, suvenira i proizvoda domaćih OPG-ova.ž



Nastavit će se i tradicija paljenja svijeća svake nedjelje tijekom prosinca ispred velikog adventskog vijenca smještenog ispred konkatedrale.

Cijena ovogodišnjeg Adventa u Osijeku je milijun i 250.000 kuna, od čega 60% pokriva tvrtka Mašta d.o.o., a ostatak dolazi od drugih partnera i sponzora.

Kompletan program ovogodišnjeg Adventa u Osijeku po danima bit će poznat do kraja ovog tjedna.



















Tekst: Osijek031.com
Foto: Facebook


Pročitajte i..
Božićni tramvaj [2017.]
Advent u Osijeku seli se iz Tvrđe?
Advent se ipak seli iz Tvrđe u centar grada!
Zvonko Bogdan za doček Nove godine u centru Osijeka! [2018.]


Zadnja promjena: Redakcija 031; 22.11.2019. 9:22; ukupno mijenjano 3 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
ix ox
Offline
Avatar

Ukupno postova: 207
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 22.11.2017. 10:31 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

''dosadašnja lokacija, barokna Tvrđa, dosegnula svoj maksimum''
je da i osječani ne idu za irsku..

_________________
Legalize it.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mladpat1980
Offline
Ukupno postova: 1
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.11.2017. 11:38 
Naslov:  Re: Predstavljen bogat adventski program: kružno klizalište, grijana kupola, dvije pozornice...
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Klizalište na Trgu A.Starčecića je samo prigodno za božićno-novogodišnje dane. Osijek je dobio klizalište davne 1996. Svi koji vole klizanje bili su zadovoljni da ne moraju tražiti zamrznute bare, jezerca i slično. Trajalo je to 20 godina. Iako to nije bilo pravo klizališta po svojim dimenzijama, ipak je privuklo mlade i stare klizače zaljubljenike na ledenu površinu. Djeca su na njemu učila svoje prve klizačke korake. Osijek je tada (1996) imao nešto što i Zagreb, a sada toga više nema. U međuvremenu su svi veći primorski i dalmatinski gradovi napravili svoja klizališta.
Budući da, se znalo da će ove godine graditi dvorana na Sokloskom, moglo se promaći novu i čak bolju lokaciju za pravo klizalište, jer ima u Osijeku takovih mjesta.
Eto, da se u Parku Petra Krešimira na teniskim terenima u suradnji sa teniskim klubom izgradila tvrda podloga, a jedna već postoji, mogli smo i ove zime imati ledenu površinu u Osijeku.
Nažalost, nije bilo očito motiva, volje, vizije da se do zime nešto poduzme. Sad nam nude adventsko klizalište na Trgu A.S. Pa nije to zamjena za klizalište koje je Osijek imao.
Osijek je kontinentalni grad i mogao bi razvijati i sportove na ledu. Moglo bi se potaknuti i stvaranje hockey kluba. Ali...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: