Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zaklada Srce Grada Osijeka raspisala natječaj za dodjelu novih 14 stipendija

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.11.2017. 11:40 
Naslov:  Zaklada Srce Grada Osijeka raspisala natječaj za dodjelu novih 14 stipendija
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zaklada Srce Grada Osijeka raspisala je drugi po redu javni natječaj za dodjelu 14 stipendija studentima/cima koji su redovno upisali akademsku godinu 2017./2018. Novi je natječaj predstavljen na današnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj su govorili gradonačelnik Ivica Vrkić, predsjednik Zaklade Vladimir Ham i upravitelj Zaklade Romano Kristić.

Podsjetimo, prvi natječaj raspisan je krajem prošle godine za akademsku godinu 2016./2017. kada je dodijeljeno 15 stipendija za što je potrošeno 270.000 kuna.

Od 15 stipendista, njih 11 nastavlja primati stipendiju i ove akademske godine, a pridužit će im se novih 14 stipendista. Raspoloživi iznos sredstava Zaklade po ovom javnom natječaju je 168.000 kuna. Mjesečni iznos stipendije iznosi 1.000 kn, a ukupna vrijednost pojedinačnih stipendija je 12.000 kn.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti redovni studenti i studentice Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku te redovni studenti i studentice koji studiraju izvan grada Osijeka studijski program kojeg nema u Osijeku pod sljedećim uvjetima:
- da su državljani Republike Hrvatske s neprekidnim prijavljenim prebivalištem na području Grada Osijeka u trajanju od 2 godine do dana podnošenja prijave na javni natječaj;
- da prosječni mjesečni prihod ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini po članu zajedničkog kućanstva obitelji ne prelazi iznos od 1.500 kuna i da prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva obitelji ili djeteta iz te obitelji u zadnja tri mjeseca prije podnošenja prijave za stipendiju ne prelazi iznos od 1.500 kuna;
- da su upisani u akademsku godinu bez ponavljanja godine;
- da nisu korisnici neke druge stipendije ili slične novčane potpore iz nekog drugog izvora.

Prijave na natječaj dostavljaju se do 4. prosinca 2017. putem pošte na adresu: Zaklada Srce grada Osijeka, F. Kuhača 9, Osijek (s naznakom: NE OTVARAJ – natječaj za stipendiju Zaklade). Ugovori s odabranim stipendistima potpisat će se u prosincu.

Na predstavljanju novog natječaja gradonačelnik Vrkić je rekao kako 75% sredstava Zaklade dolazi iz gradskog proračuna, a 25% od privatnih donacija i donacija gospodarstvenika te je pozvao sve koji se žele i mogu uključiti u akciju da se pridruže makar i simboličnim mjesečnim donacijama.

Također je najavio kako će Grad razgovarati s gospodarstvenicima s ovog područja da se stipendisti prime na stažiranje kako bi stekli potrebna radna znanja i iskustvo, ali i kako bi po završetku studija lakše mogli pronaći posao u struci i ostati u gradu na Dravi.

Tekst natječaja za dodjelu stipendija Zaklade možete pronaći dolje u tekstu, a obrasce za prijavu i Pravilnik o mjerilima i postupku za dodjelu potpora Zaklade Srce grada Osijeka na službenoj stranici Zaklade.







Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Grad dodjeljuje 15 stipendija studentima kroz Zakladu Srce grada Osijeka

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: