Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 20. 06. 2018.
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Belišće: Mali gr...
Ljetni sportski ...
Raspored ispiran...
čet 21. 06. 2018.
Svjetski dan gla...
Odjel za matemat...
Belišće: Mali gr...
Ljetni sportski ...
Raspored ispiran...
pet 22. 06. 2018.
Centar osobne mo...
Tenja: Malonogom...
Belišće: Mali gr...
Ljetni sportski ...
Raspored ispiran...
sub 23. 06. 2018.
Centar osobne mo...
KBC Osijek: Dobr...
Belišće: Mali gr...
Bilje: Piknik ko...
Samatovci: Ljetn...
ned 24. 06. 2018.
Centar osobne mo...
Anica, Danica i ...
Belišće: Mali gr...
Perivoj kralja T...
Samatovci: Ljetn...
pon 25. 06. 2018.
Centar osobne mo...
Aiesec Osijek: P...
Belišće: Mali gr...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradonačelnik Ivica Vrkić i njegovi suradnici predstavili su na tiskovnoj konferenciji prvi natječaj za studente iz Zaklade Srce grada Osijeka.

Zaklada Srce grada Osijeka osnovana je u veljači 2015. godine s ciljem pomoći djeci iz socijalno ugroženih obitelji i djeci iz obitelji u riziku od siromaštva. Osnivač Zaklade je Grad Osijek, a riječ je o socijalnoj zakladi koja se najvećim dijelom financira iz proračuna grada te iz donacija zaposlenika gradske uprave.

Zaklada dodjeljuje stipendije Osječanima koji studiraju na osječkom Sveučilištu te studentima koji studiraju izvan Osijeka ako je riječ o studijskim programima kojih nema u Osijeku. Prema ovom natječaju dodijelit će se 15 stipendija po 1.000 kuna mjesečno na 18 mjeseci, 6 mjeseci ove akademske godine, a uz potvrdu o uspješnom upisu u višu godinu i za cijelu sljedeću akademsku godinu.

Osnovni kriterij za dobivanje stipendije je socijalni status i prihodovni cenzus - prihodi obitelji ne smiju prelaziti 1.500 kuna po članu kućanstva u zadnja tri mjeseca. Dakle, obitelj s dvoje roditelja i dvoje djece mora zarađivati manje od 6.000 kn mjesečno da bi mogli konkurirati. Ostali kriteriji su da djeca imaju minimalno dvije godine prijavljeno prebivalište na području Grada, da su redovno upisani u tekuću akademsku godinu na nekom od fakulteta te da nisu korisnci drugih stipendija.

Ukupni iznos prema ovom natječaju je 270.000 kuna. Trenutno je u fondu oko 400.000 kuna, a u Gradu očekuju da će priljev sredstava u Zakladu biti takav da će na jesen biti raspisan još jedan natječaj s novim brojem stipendija.

Natječaj je raspisan na web stranici Zaklade, a prijave se zaprimaju do 20. ožujka nakon čega će u roku od 30 dana biti donesena odluka o dobitnicima stipendija.

Kompletan tekst natječaja pogledajte u prilogu.Tekst: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu