Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad započeo podjelu mikroračunala učenicima petih razreda

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65705
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.11.2017. 20:32 
Naslov:  Grad započeo podjelu mikroračunala učenicima petih razreda
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš danas je u Osnovnoj školi Mladost učenicima petih razreda škole podijelila u trajno vlasništvo mikroračunala koja je osigurao Grad.

Podsjetimo, Grad je početkom listopada odlučio nabaviti mikro:bit računala za sve učenike petih razreda osnovnih škola grada, njih ukupno 930, kao jedan od najsuvremenijih alata za razvoj digitalne kreativnosti i pismenosti.



Grad se tako priključio rastućem broju škola u Hrvatskoj koje su naručile i koriste takva mini računala u cilju razvijanja STEM kompetencija koje omogućavaju dostupnost suvremenih tehnologija generacijama učenika, a sve to uzimajući u obzir najavu uvođenja informatike kao obaveznog predmeta u petom i šestom razredu osnovne škole.

Kako je istaknula zamjenica gradonačelnika, micro:bitovi djeci pomažu u razvoju različitih kompetencija, poput logičkog razmišljanja, odlučivanja i zaključivanja. Gamoš je naglasila kako je cilj ovog projekta uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete, pa je ova tehnologija primjenjiva ne samo u STEM području, nego i u kemiji, biologiji, likovnom, glazbenom i drugim predmetima.



Nakon podjele mikroračunala, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture za nastavnike i učenike organizirat će se radionice i tečajeve o rukovanju i primjeni mikroračunala u nastavnom procesu.

Grad je za nabavu 930 mikroračunala iz proračuna osigurao 136.000 kuna.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Vic.Mackey
Offline
Ukupno postova: 640
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.11.2017. 22:35 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: